ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί στην περιφέρεια

Την αντίθεσή τους στις προωθούμενες ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις σχολικών μονάδων εξέφρασαν το πρωί τα μέλη των Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας με σχετικό ψήφισμα που επέδωσαν στην Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί στην περιφέρεια Όπως επεσήμαναν οι πρόεδροι των δύο συλλόγων, κ. Δημ. Παπαποστόλου και Ιωάννα Κωνσταντίνου, «Οι  επιχειρούμενες αλλαγές στο χώρο της παιδείας  επιχειρούνται  σαφώς με αντιπαιδαγωγικά κριτήρια, αφού γίνονται με μοναδικό στόχο την εξοικονόμηση πόρων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η γνώμη των τοπικών κοινωνιών με αποτέλεσμα η ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα».

Η κ. Καραλαριώτου από την πλευρά της τόνισε ότι η στάση της Περιφέρειας Θεσσαλίας πάνω στο θέμα είναι ξεκάθαρη: «Είμαστε αντίθετοι στις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων που θα γίνονται χωρίς παιδαγωγικά κριτήρια διότι  θα οδηγήσουν απλώς σε σχολεία – μεγαθήρια, χωρίς κανένα όφελος για τους μαθητές.

Προτού λοιπόν προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα πρέπει να διασφαλιστεί το γεγονός ότι οι συνενώσεις θα γίνουν με στόχο την ουσιαστική  βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων και την παροχή ποιοτικότερης  εκπαίδευσης προς τους μαθητές κι όχι τη δημιουργία περαιτέρω προβλημάτων σε έναν χώρο που ήδη αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες».

Η Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να μεταφέρει το ψήφισμα των εκπαιδευτικών στον Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό (ο οποίος απουσίαζε ) και επανέλαβε ότι το συνολικό θέμα της εκπαίδευσης στην περιοχή μας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα έρθει προς συζήτηση σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που θα ενισχύσουν την θέση των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ