ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Αρχιτεκτονική και εκπαίδευση

Αρχιτέκτονες
Από την έναρξη της ημερίδας των αρχιτεκτόνων. Από αριστερά οι κκ. Ντίνος Διαμάντος, Θωμάς Παρασκευάς και Ευάγγελος Λυρούδιας
H αρχιτεκτονική σε περίοδο κρίσης, τα νέα πρότυπα στις κατασκευές, η ιστορική διάσταση των οικιστικών συνόλων και θεματικές για τους νέους αρχιτέκτονες αναπτύχθηκαν σήμερα στην ημερίδα με θέμα «Αρχιτεκτονική και εκπαίδευση», που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ν. Λάρισας στο πλαίσιο του 11ου Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Συνέδριου, σε συνδιοργάνωση με το ΤΕΕ Κ & Δ Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Σ.Α.Δ.Α.Σ. – Π.Ε.Α.
Αρχιτέκτονες
Η ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμούς των Θωμά Παρασκευά (πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ν. Λάρισας), Ευάγγελου Λυρούδια (πρόεδρος ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ) και Ντίνου Διαμάντου (πρόεδρος ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας).
Σκοπός της ημερίδας ήταν να επαναπροσδιορισθεί η σχέση μεταξύ Αρχιτεκτονικής πρακτικής και Αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης με κριτήριο την όσο το δυνατόν καλύτερη εναρμόνισή τους.
Αρχιτέκτονες
Ακολούθησαν ομιλίες των κκ. Αντώνιου Μόρα, (αρχιτέκτονας M.Sc, ελεύθερος επαγγελματίας) με θέμα «Η εκπαίδευση της εικόνες, οδηγός για νέους αρχιτέκτονες», Βασιλικής Κούρου – Τριψιάνη (αρχιτέκτονας, ελεύθερος επαγγελματίας) με θέμα «Το απαραίτητο εφαλτήριο και για την αρχιτεκτονική είναι η φιλοσοφία», Νίκου Σαμαρά (αρχιτέκτονας M.Sc, καθηγητής εφαρμογών ΤΕΙ Λάρισας) με θέμα «Η ιστορική διάσταση των οικιστικών συνόλων ως αντικείμενο της αρχιτεκτονικής παιδείας στην Ελλάδα», Απόστολου Κυριαζή«Συμβασιούχοι λέκτορες: Eνδιάμεσος χώρος εκπαίδευσης», Κων/νου Μωραΐτη (αρχιτέκτονας M.Sc, αναπληρωτής καθηγητής Ε.Μ.Π.), Αναστάσιου Κωτσιόπουλου (αρχιτέκτονας Ph.d, καθηγητής ΑΠΘ) με θέμα «η αρχιτεκτονική σε περίοδο κρίσης» και Ευάγγελου Λυρούδια (αρχιτέκτονας Ph.d, πρόεδρος ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ) με θέμα «Αρχιτεκτονική και κατασκευή – μεταφορά και αναζήτηση νέων προτύπων». (αρχιτέκτονας Ph.d, λέκτορας 404 ΠΘ), με θέμα
Αρχιτέκτονες

Αρχιτέκτονες
Ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι και συζήτηση, ενώ τις εργασίες παρακολούθησαν φοιτητές Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σπουδαστές του Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων του ΤΕΙ Τρικάλων.Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.
Αρχιτέκτονες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ