ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης της διαμόρφωσης στην κοίτη του Πηνειού


Pinios_river_bank
Ξεκίνησαν από το Δήμο Λαρισαίων οι εργασίες διαμόρφωσης στην κοίτη του Πηνειού και την επόμενη Άνοιξη θα έχει προστεθεί στους υφιστάμενους παραποτάμιους πεζόδρομους σημαντική επέκταση. Οι Λαρισαίοι περιπατητές και ποδηλάτες θα μπορούν να κινούνται δίπλα στο ποτάμι σε ολόκληρη τη ζώνη από τα παλιά Σφαγεία μέχρι το φράγμα μετά τη γέφυρα της ΔΕΥΑΛ. Μια εκπληκτική όσο και απέραντη διαδρομή θα βρίσκεται στη διάθεση των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει την κοίτη του Πηνειού στο τμήμα της που έχει ήδη διαμορφωθεί.
Τα χωματουργικά μηχανήματα έχουν κατέβει στο ποτάμι και εργάζονται πυρετωδώς μετά τη γέφυρα Αθηνάς προς τη ΔΕΥΑΛ. Το έργο περιλαμβάνει διαμορφώσεις στην κοίτη από τη γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών, στην οδό Αθηνάς έως τη γέφυρα Αχελωίδων Νυμφών, στη ΔΕΥΑΛ και μέχρι τη συμβολή με τη νέα κοίτη, στο φράγμα. Επίσης από τα υπάρχοντα γήπεδα ποδοσφαίρου της συνοικίας Αμπελοκήπων ως το κτίριο του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων, στο κτίριο των παλιών Σφαγείων. Αλλά σε συνέχεια του ήδη διαμορφωμένου διαδρόμου μετά την ψηλή πεζογέφυρα απέναντι προς την πλευρά του πάρκου Αλκαζάρ. Πρακτικά, θα υπάρχει διαμόρφωση και από τις δύο πλευρές του ποταμού από τα παλιά Σφαγεία ως το φράγμα.
Προβλέπεται επίσης η κατασκευή δύο γηπέδων παραλίας βόλεϊ και ενός ποδοσφαίρου διαστάσεων 19 επί 27 μέτρων και 29 επί 33 μέτρων αντίστοιχα, με τις ανάλογες διαμορφώσεις προσβάσεων. Τα γήπεδα θα έχουν περίφραξη με σίτα ύψους 3 μέτρων ενώ δεν θα γίνει καμία μόνιμη κατασκευή. Καθώς και η κατασκευή δύο παιδικών χαρών, μίας στο τμήμα μεταξύ των δύο γεφυρών (Ναϊάδων και Αχελωίδων Νυμφών), και μίας στο τμήμα μετά το γήπεδο των Αμπελοκήπων.
Αναλυτικότερα, η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή εγκιβωτισμένων με κράσπεδα χωμάτινων πεζόδρομων σε κάθε πλευρά της κοίτης, κατά μήκος της παραποτάμιας διαδρομής από τη γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών (οδού Αθηνάς) ως τη γέφυρα Αχελωίδων Νυμφών (ΔΕΥΑΛ), με συνολικό μήκος διαμόρφωσης 1.285 μέτρα ( 735 + 550). Το πλάτος των διαδρόμων, θα χρησιμοποιούνται από πεζούς και ποδηλάτες, θα κυμαίνεται από 2,80 ως 3,30 μέτρα.
Επίσης περιλαμβάνει την κατασκευή ραμπών για την πρόσβαση στους αντίστοιχους πεζόδρομους καθώς και τον καθαρισμό του υφιστάμενου πρασίνου και νέα εκτεταμένη φύτευση της περιοχής μελέτης. Κατά μήκος των διαδρομών προβλέπεται να τοποθετηθούν παγκάκια, βρύσες και φωτισμός.
Ειδικά κατά μήκος των διαδρομών από τη γέφυρα Αχελωίδων Νυμφών (ΔΕΥΑΛ)ως το φράγμα, μήκους 420 μέτρων και από το γήπεδο ποδοσφαίρου των Αμπελοκήπων ως το ΚΤΕΛ, μήκους 1400 μέτρων θα γίνει απλός καθαρισμός και μονάχα διαμόρφωση μονοπατιού καθώς και ηλεκτροφωτισμός σε όλο το μήκος τους
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠΣΑ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Λαρισαίων και σύμφωνα με τη σύμβαση θα κοστίσει 1.225.000 ευρώ ενώ προβλέπεται να παραδοθεί στις αρχές Μαΐου του 2012. Το έργο ανέλαβε η κοινοπραξία Κ. Μπουλογιάννης-Κυρ. Χαύδας-Ευστρ. Μπομπορης, έχοντας προσφέρει έκπτωση 52,6% στο σχετικό διαγωνισμό.
Η μελέτη εκπονήθηκε και η επίβλεψη γίνεται από τις Διευθύνσεις Τεχνικών και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων: Ειρήνη Σταθακοπούλου αρχιτέκτων και Μαρία Κωτάκου πολιτικός μηχανικός, Ηλίας Πνευματικός ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. και Ν. Μητσός δασολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ