ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Πήρε θέση η ΔΕΜΑ για την αφαίρεση των Μεσογειακών

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) προέβη σε επίσημη ανακοίνωση, με θέμα τα αίτια που την οδήγησαν στην άρση της τέλεσης των XVII Μεσογειακών Αγώνων από την Ελλάδα. Η ΔΕΜΑ στην ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν υλοποιήθηκαν οι υποχρεώσεις της οργανωτικής επιτροπής από το συμβόλαιο υποψηφιότητας, παρά τις υποχωρήσεις που έγιναν. Επίσης δεν δόθηκαν από την οργανωτική οι απαραίτητες εγγυήσεις, οι οποίες ζητήθηκαν από τη ΔΕΜΑ, με τελευταία χρονική προθεσμία την 15η Ιανουαρίου 2011.


 «Δυστυχώς, δεδομένου ότι η σύμβαση υπογράφηκε τον Οκτώβριο 2007, λίγα επιτεύχθηκαν από το Βόλο. Επιπλέον, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επιδείνωσε την κατάσταση και μια σειρά μέτρων εξοικονόμησης κόστους έγιναν δεκτά από την ΔΕΜΑ στις προσπάθειές της να κρατήσει τους Αγώνες στην Ελλάδα.
Όμως, παρά το πέρασμα πολλών μηνών λίγες βελτιώσεις έγιναν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, παρόλο που η ΔΕΜΑ, από σεβασμό στον ελληνικό λαό, αποδέχθηκε εγκαταστάσεις σε κοντινά χωριά με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν θα είχε κόστος για τους Αθλητές. Τον περασμένο Μάρτιο η ΔΕΜΑ απηύθυνε στις ελληνικές αρχές μια επίσημη προειδοποίηση ότι οι Αγώνες θα αποσυρθούν από το Βόλο, αν δεν ληφθούν διορθωτικά μέτρα» αναφέρει μεταξύ άλλων η Διεθνής Επιτροπή και επεισημαίνει:
«Η ΔΕΜΑ επανειλημμένα ζήτησε συναντήσεις με κορυφαίους Αξιωματούχους και επέμεινε σε γραπτές εγγυήσεις, αλλά μάταια. Μια τελευταία παράταση, μέχρι την 15η Ιανουαρίου, δόθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή Βόλου έτσι ώστε να παρουσιάσει:
α) γραπτή εγγύηση της κυβέρνησης για την διαθεσιμότητα των απαραίτητων πόρων για την ορθή διοργάνωση των Αγώνων.
β) γραπτές εγγυήσεις της κυβέρνησης για την αναβάθμιση και/ή των κύριων αθλητικών εγκαταστάσεων.
γ) εμπεριστατωμένες αποδείξεις για την κατάλληλη στέγαση αθλητών και Αξιωματούχων.
Στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 28 Ιανουαρίου 2011, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ σημείωσε ότι οι εγγυήσεις αυτές δεν δόθηκαν και αυτό κατά παράβαση του Συμβολαίου υποψηφιότητας και Διεκδίκησης.
Κατά συνέπεια, παρά την επιθυμία της να πραγματοποιηθούν οι αγώνες στο Βόλο και τη Λάρισα, και αν και εκτιμήθηκαν οι μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η Οργανωτική Επιτροπή, συνειδητοποιώντας ότι το μέλλον των Αγώνων πλήττεται, η ΔΕΜΑ δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποφασίσει να αποσύρει τη διοργάνωση των Αγώνων από το Βόλο. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα με μία μόνο αποχή».
Η ΔΕΜΑ ανακοίνωσε επίσης ότι 3 από τις 5 υποψήφιες πόλεις για τους αγώνες του 2017 εξέφρασαν την επιθυμία τους να διοργανώσουν τους Αγώνες του 2013. Ο λόγος για τις Μερσίνη (Τουρκία), Ταραγόνα (Ισπανία) και Τρίπολη (Λιβύη). Η πόλη, στην οποία θα ανατεθεί η διοργάνωση, θα γίνει γνωστή στις 23 Φεβρουαρίου, μετά από ψηφοφορία των μελών της ΔΕΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ