ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Οι ΜΚΟ της Λάρισας

Έξι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καλούνται σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεια της Βουλής για να εξηγήσουν το ρόλο τους, να μιλήσουν για το έργο τους αλλά και τα χρήματα που έλαβαν από κρατικά κονδύλια.

Οι ΜΚΟ της Λάρισας
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και μία από τη Λάρισα, η ΜΚΟ Δήμητρα, η οποία, όπως φαίνεται στους σχετικούς καταλόγους, έχει χρηματοδοτηθεί με 150.000 ευρώ για δράσεις υπό τον τίτλο «ευαισθητοποίηση για το νερό».

Οι υπόλοιπες πέντε είναι η ΜΚΟ για το Σύνταγμα και τους θεσμούς, η Ομοσπονδία Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος, η Βουλή της Κοινωνίας των Πολιτών, η Σύμπραξη ΜΚΟ και η Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Από τη Λάρισα μία ακόμη οργάνωση του είδους, η γνωστή μας «Φίλοι του Πηνειού», φέρεται να έχει λάβει ως επιχορήγηση για τη δράση της το ποσό των 90.000 ευρώ.

Το ότι πήραν χρήματα δεν είναι κατ΄ανάγκη κακό. Τα έλαβαν στο πλαίσιο μιας πολιτικής της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ επιτελώντας κοινωνικό έργο (βλ. Γιατροί χωρίς Σύνορα) ή εξυπηρετώντας άτυπες διπλωματικές ανάγκες του ελληνικού κράτους σε χώρες μακρινές όπου υπάρχουν ελληνικά συμφέροντα.

Το κακό είναι ότι κάποιοι (και δεν αναφερόμαστε στους παραπάνω), εν ονόματι όλων αυτών των στόχων, σπατάλησαν ή ενθυλάκωσαν κονδύλια ως ημέτεροι των κατά καιρούς κυβερνήσεων. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν μίλησε ποτέ ανοιχτά γι΄ αυτού του είδους τις δραστηριότητες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ