ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Μειώσεις μισθών έως και 40% ζητά η τρόικα


Στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης βρίσκονται εδώ και αρκετή ώρα οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι εκθέτουν στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο,  και τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη τις απαιτήσεις τους για …εξαφάνιση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι τροικανοί φέρεται να ζητούν μειώσεις μισθών ακόμη και 40% μέσα στο 2012, καθώς πέρα από το 15% που έτσι κι αλλιώς θα χαθεί απαιτούν πρόσθετες περικοπές της τάξης του 25%.


Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, φέρεται να ζητά την σταδιακή προσαρμογή και μόνο στους κλάδους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ωστόσο οι επικεφαλής της τρόικας επιμένουν στις προτάσεις τους.

Αγκάθι στις συζητήσεις είναι και η «μετενέργεια» των συλλογικών συμβάσεων, η ισχύς τους δηλαδή και μετά το πέρας του χρόνου ισχύος τους, η οποία αν καταργηθεί θα φέρει τα πάνω κάτω στους μισθούς και τα έσοδα των ταμείων.

Η τρόικα φέρεται επίσης να ζητά τη μείωση του κατώτατου μισθού και με αυτό να εννοεί όχι τον μισθό εισαγωγής, δηλαδή τα 756 ευρώ, αλλά τον κατώτατο μισθό κάθε κλιμακίου, το οποίο σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ