ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Κλιμακώνει την αντιμνημονιακή κριτική ο Α. Τσίπρας

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας  Επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν, όσο και κατά του τραπεζικού συστήματος και των ΜΜΕ, εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας ενώ σαφέστατη ήταν η κριτική του για τη στάση των άλλων κομμάτων της Αριστεράς στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας.
Συνοψίζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με επίκεντρο την ψήφιση από τη βουλή του νέου Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Βουλή εκβιάστηκε φανερά και ξεδιάντροπα από τη κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει ο εκβιασμός των εταίρων και των πιστωτών και πρόσθεσε ότι δεν πέρασαν τρεις μέρες από το ντελίριο τρομοκρατίας και με το πιο κραυγαλέο τρόπο αποδεικνύεται ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, γιατί όχι μόνο δε σωθήκαμε, αλλά όλα είναι στον αέρα.


Ασκώντας οξύτατη κριτική στον κ. Παπαδήμο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην μεταπολεμική ιστορία του τόπου, η κυβέρνηση λειτουργεί στο εσωτερικό της χώρας ως παπαγαλάκι των πιο αδίστακτων εκβιαστών και πρόσθεσε ότι «η χώρα δεν έχει πρωθυπουργό. Έχει πρωθυπουργεύοντα επίτροπο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας».
Σημείωσε, ωστόσο ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο κ. Παπαδήμος, αλλά το έλλειμμα ηγεσίας και πολιτικού προσωπικού στα κόμματα εξουσίας, που σήμερα διαχειρίζονται τις τύχες του λαού για τις επόμενες δεκαετίες.
Γι αυτό το λόγο άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι «άνοιξε τη πόρτα της κόλασης, μας έβαλε μέσα και τώρα ασχολείται με το να διασώσει τον εαυτό του από την πολιτική εξαφάνιση», αλλά και στον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο υπογραμμίζοντας ότι έχει επενδύσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες στην ικανοποίηση κάθε απαίτησης από πλευράς των δανειστών ακόμα και της πλέον παράλογης και εξωφρενικής.
Δριμεία κριτική άσκησε και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι είναι ο αποκλειστικός εγγυητής του μνημονίου δεσμεύοντας στην πολιτική την οποία κατακεραύνωνε, τις επόμενες δύο γενιές. Επίσης τόνισε ότι αφού επέβαλλε με τον πλέον αυταρχικό τρόπο την υπερψήφιση του Μνημονίου στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ενσωματώνει τώρα και κορυφαία στελέχη της λαϊκιστικής ακροδεξιάς, με μοναδικό κριτήριο τη θετική τους στάση απέναντι στο Μνημόνιο.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική και να μην υπογραφεί τίποτα πριν από τις κάλπες τονίζοντας ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει, έχοντας νωπή και ξεκάθαρη λαϊκή εντολή, θα πρέπει να διαπραγματευτεί ξανά με τους δανειστές και τους εταίρους μας.
Ταυτόχρονα επιτέθηκε και στα ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την κινητοποίηση της Κυριακής, λέγοντας ότι δεν ανέδειξαν την πρωτοφανή καταστολή την οποία δέχτηκε όλος αυτός ο κόσμος, αλλά τα επεισόδια που έγιναν.
Η ουσία, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι καίγοντας και σπάζοντας, και με την ευρύτατη προβολή από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αυτοί που δημιούργησαν τα επεισόδια αντικειμενικά στρέφονται ενάντια στο λαϊκό κίνημα και εξυπηρετούν τη κυρίαρχη αφήγηση.
Ωστόσο, το λαϊκό κίνημα, υπογράμμισε, είναι αυτό που κάνει «το τρίγωνο της αμαρτίας να ανησυχεί.
«Το τρίγωνο της αμαρτίας έχει στη μία κορυφή τους τραπεζίτες, στην άλλη τα ΜΜΕ και στην τελευταία το καταρρέον πολιτικό σύστημα», επισήμανε ότι οι τραπεζίτες, κρατάνε από το γιακά τα ΜΜΕ και αυτά φροντίζουν για την αναπαραγωγή ενός αμαρτωλού πολιτικού συστήματος που υποτάσσει το κοινό καλό στα συμφέροντα των τραπεζιτών.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα τόσο στην κοινωνία, όσο και στη βάση της Αριστεράς, υπάρχει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη και η απαίτηση για ενότητα και ναπτύσσοντας την πρότασή του για έναν νέο Συνασπισμό εξουσίας, είπε ότι η δημιουργία του προϋποθέτει μια ευρύτατη κοινωνική συσπείρωση και μια πλατειά συμμαχία γύρω από το εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο.
Για το ΚΚΕ είπε ότι, μέχρι στιγμής, έχει εγκαταλείψει τη στρατηγική του απομονωτισμού, που τόσα χρόνια καλλιεργεί απέναντι σε κάθε άλλη αριστερή δύναμη, ενώ κατηγόρησε την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ότι από τη μια να καταγγέλλει το Μνημόνιο, και από την άλλη να κλείνει το μάτι σε δυνάμεις που το υποστηρίζουν.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ανάγκη να υπάρξει εναλλακτικός δρόμος, συνεγείρει την κοινωνία και πρόσθεσε ότι αυτή την ανάγκη και την απαίτηση των καιρών εκφράζει η προσήλωση του κόμματός του στην στρατηγική της ενότητας.
Το Αριστερό Ρεύμα, τάση του ΣΥΝ, σε κείμενο που κατέθεσε στην ΚΠΕ, διατυπώνει τη θέση ότι αυτή την ώρα η Αριστερά χρειάζεται κατεπειγόντως μια μεγάλη ανασύνταξη και ένα ριζικό επαναπροσανατολισμό, και να επιδείξει παράλληλα μεγάλη ωριμότητα, υπευθυνότητα, τόλμη και ριζοσπαστισμό, προκειμένου να αναδειχθεί σε ηγεμονική, εργατική και λαϊκή δύναμη, ικανή να ηγηθεί μιας πορείας διεξόδου για τη χώρα, σε προοδευτική κατεύθυνση, με αντικαπιταλιστική, σοσιαλιστική προοπτική.
  • Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ