ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Έκθεση «Θέατρο, μια τέχνη τεχνών»


Από την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, αίθριο 1ου ορόφου, η έκθεση του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», «Θέατρο, μία τέχνη τεχνών».
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 25 Μαρτίου 2012 και πραγματοποιείται με την αποκλειστική χορηγία της Eurobank EFG. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «σκοπός της έκθεσης είναι οι επισκέπτες να έλθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου, να προσεγγίσουν τη σχέση του με τις άλλες τέχνες, αλλά και να παρακολουθήσουν την ιστορία του, από τη γέννηση της αρχαίας τραγωδίας μέχρι τις μέρες μας. 

Η έκθεση αναπτύσσεται σε δύο άξονες, τη δραματουργία και την παράσταση, ενώ, επιχειρώντας να φωτίσει τη μαγική στιγμή της συνάντησης πολλών μορφών τέχνης πάνω στη σκηνή, χωρίζεται σε ενότητες: Η αρχιτεκτονική, τα σκηνικά, ο φωτισμός, η μουσική, τα κοστούμια, η μάσκα/το μακιγιάζ και οι μορφές θεάτρου χωρίς ηθοποιούς (θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο) αναδεικνύονται ως αυτοτελείς μορφές τέχνης και στη συνέχεια όλες μαζί ως αναπόσπαστα κομμάτια της τέχνης του θεάτρου».
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10:00-14:00 και 18:00-21:00
Σάββατο, Κυριακή 10:00-14:00.
Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ