ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα μείνουμε από πετρέλαιο


alt
Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη ότι δεν έχουν ενημερωθεί για διακοπή της παροχής πετρελαίου στην Ελλάδα από το Ιράν, διαβεβαίωσαν ωστόσο ότι η εταιρεία θα βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειας, εάν αυτό χρειαστεί.
«Ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και θα καλύψει τις ανάγκες της σε αργό από εναλλακτικές πηγές», είπε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Η Motor Oil από την πλευρά της διαβεβαίωσε της ότι δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα τροφοδοσίας.
«Δεν υπάρχει πρόβλημα ή θέμα τροφοδοσίας», δήλωσε στο Reuters στέλεχος της εταιρείας.

Οπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο, σύμφωνα με το αγγλόφωνο τηλεοπτικό κανάλι Press TV, το Ιράν σταμάτησε τις εξαγωγές πετρελαίου προς έξι κράτη της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αντιδρώντας στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τεχεράνη από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
«Το Ιράν σταματά τις εξαγωγές πετρελαίου σε έξι ευρωπαϊκές χώρες», μετέδωσε το Press TV.
Σύμφωνα με το κανάλι, το Ιράν διέκοψε τις εξαγωγές προς την Ολλανδία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η τιμή του Brent σημείωσε άνοδο της τάξης του 1 δολαρίου ανά βαρέλι, στα 118,35 δολάρια.
Τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ έχουν αποφασίσει να σταματήσουν να εισάγουν αργό πετρέλαιο από το Ιράν από την 1η Ιουλίου, λόγω του θέματος που έχει δημιουργηθεί με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ