ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Χ. Ζώης: «Να σεβαστούν τη συνείδησή μου»

«Να σεβαστούν τη συνείδησή μου», δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Ζώης. 
  «Να σεβαστούν τη συνείδησή μου», δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Ζώης.
Δεν βρίσκομαι σήμερα εκτός ΚΟ, γιατί διαφώνησα σε ένα τεχνικό ζήτημα με τη ΝΔ ή γιατί υπονόμευσα, αλλά γιατί διαφώνησα με μια κεντρική θέση της ΝΔ, ξεκαθάρισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Ζώης. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι ο δρόμος του «ναι» εκτός από την εξαθλίωση οδηγεί και στην περαιτέρω απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Ο κ. Ζώης, ανέφερε ότι ήθελε για πρωθυπουργό ένα πολιτικό πρόσωπο, ώστε να διαπραγματευόταν σε πολιτική βάση το πρόβλημα της χώρας, ενώ αρνήθηκε την κατηγορία ότι επέλεξε τον εύκολο δρόμο του «όχι», γιατί όπως είπε ο δρόμος που επέλεξε είναι δρόμος με προσωπικό και πολιτικό κόστος. «Δεν ζήτησα κομματική πειθαρχία για να κρυφτώ πίσω από την κομματική πειθαρχία», συμπλήρωσε και ζήτησε να γίνει σεβαστή η συνείδησή του. Πρόσθεσε δε, ότι είναι συνεπής στην άποψή του η οποία είναι με πολιτικό έρεισμα. «Δεν είναι άποψη που υπακούει σε εσωκομματικά παιχνίδια ή σε άλλου είδους κριτήρια και στόχους», κατέληξε ο κ. Ζώης.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Χ. ΖΩΗΣ: «Δεν βρίσκομαι σήμερα εκτός ΚΟ, γιατί διαφώνησα σε ένα τεχνικό ζήτημα με τη ΝΔ ή γιατί εν πάση περιπτώσει υπονόμευσα ή γιατί απείλησα ότι θα υπονομεύσω. Βρίσκομαι εκτός ΚΟ, γιατί διαφώνησα με μια κεντρική θέση της ΝΔ. Αν αύριο η ΝΔ μεταβάλλει θέση ή μας διαβεβαιώσει ότι μπορεί να ανεχθεί και τη θέση όσων είπαν όχι, νομίζω ότι όλα πιθανά πάλι.
Παρακολουθούμε τον δρόμο του ναι που είναι πλήρως χαρτογραφημένος, ξέρουμε τι μας προκύπτει την επόμενη μέρα, αλλά τον δρόμο του όχι δεν τον έχουμε δοκιμάσει ακόμη. Φοβόμαστε, διστάζουμε, είμαστε απροετοίμαστοι και για αυτό φέρνει μεγάλη ευθύνη το πολιτικό προσωπικό που διοικεί μέχρι σήμερα τη χώρα, γιατί μια χώρα όταν δεν είναι έτοιμη να πει και όχι δεν μπορεί και να διαπραγματευτεί. Μια χώρα που δεν δηλώνει έτοιμη και ψυχολογικά και πραγματικά να πει και το όχι είναι ευάλωτη, είναι ανοικτή σε επιθέσεις και είναι προφανές ότι το δίλημμα που θα τίθεται θα έχει πάντα μια συγκεκριμένη απάντηση. «Προτιμώ την επιδείνωση της θέσης μου και την μεγαλύτερη εξαθλίωση παρά την χρεοκοπία» θέλω να μεταφράσω την θέση του πολιτικού προσωπικού.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο δρόμος του «ναι» οδηγεί στην εξαθλίωση;»
Χ. ΖΩΗΣ: «Συνεχώς και με συνέπεια και όχι μόνο στην εξαθλίωση, αλλά και στην περαιτέρω απώλεια εθνικής κυριαρχίας.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Από τη στιγμή που υπήρξε η συγκυβέρνηση και δέχθηκε να μπει η ΝΔ, νομίζω ότι ο καθένας θα σκεφτόταν ότι θα πει ναι η ΝΔ εκ των πραγμάτων...»
Χ. ΖΩΗΣ: «Δηλώναμε ότι τα νέα μέτρα θα τα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούνιο όχι νωρίτερα. Αν τότε δεν εκτιμήθηκε σωστά η εξέλιξη που παρακολουθούμε σήμερα εκεί υπάρχει μια άλλου είδους πολιτική ευθύνη. Κρατώ όμως ότι άλλο ήταν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κληθήκαμε να ψηφίσουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου με την οποία δεν διαφωνούσα απλώς και με μισή καρδιά ψήφισα. Ήθελα πρωθυπουργό πολιτικό πρόσωπο να διαπραγματευόταν σε πολιτική βάση το πρόβλημα της χώρας, για αυτό το λόγο είχα ζητήσει τότε από τον αρχηγό του κόμματός μου να ζητήσει ο ίδιος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε διαφορετική περίπτωση μπορούσαμε να πάμε σε εκλογές.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Οι συνάδελφοί σας βουλευτές που βρέθηκαν εκτός ΚΟ, τι σας λένε;»
Χ. ΖΩΗΣ: « Δεν υπήρξα ζύμωση μεταξύ μας ούτε για μια μέρα πριν την κρίσιμη τοποθέτηση του καθενός. Πάνω από 25 ομιλητές είχαν την ίδια άποψη και από τους 25 έφτασαν ως το τέλος 22. Το θεωρώ μεγάλη κατάκτηση για την παράταξη και αυτός είναι ο πλούτος της παράταξης. Αυτό έδινε την ευκαιρία και στην ηγεσία του κόμματός μου να χειριστεί τα πράγματα διαφορετικά, όχι να μας χρησιμοποιήσει ως άλλοθι, αλλά να καταδείξει το μέγεθος της διογκούμενης αντίδρασης. Αρνιέμαι την κατηγορία ότι επέλεξα τον εύκολο δρόμο του όχι, γιατί ο δρόμος που επέλεξα είναι δρόμος με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Δεν ζήτησα κομματική πειθαρχία για να κρυφτώ πίσω από την κομματική πειθαρχία και να λέω στα καφενεία «τι να κάνω είναι κομματική πειθαρχία.» Να σεβαστούν τη συνείδησή μου, όπως σέβομαι ότι το «ναι» δεν είναι καθ υπαγόρευση, είναι απολύτως κατά συνείδηση.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αν δεν σας βάλουν στα ψηφοδέλτια, τι θα κάνετε;»
Χ. ΖΩΗΣ: «Διεγράφην από τη ΝΔ για την θέση που υποστηρίζω, είναι η θέση που υποστήριζε μέχρι προχθές και η ΝΔ. Δεν έκανα καμία τούμπα, δεν υπήρξε καμία αλλαγή θέσης σε ό,τι με αφορά τα τελευταία χρόνια. Είμαι συνεπής στην άποψη που έχω και είναι άποψη με πολιτικό έρεισμα. Δεν είναι άποψη που υπακούει σε εσωκομματικά παιχνίδια ή σε άλλου είδους κριτήρια και στόχους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ