ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

«Μειώστε τους βουλευτές, μην ερημώνετε τα χωριά»

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις σχολείων της περιοχής τους σημείωσαν χθες γονείς,  και μαθητές των δημοτικών σχολείων της Οσσας, του Πουρναρίου και της Ελάτειας, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Είναι οι πρώτες αντιδράσεις που καταγράφονται με αφορμή τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων της περιφέρειας. Αντιπροσωπεία φορέων επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας σε υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, υπενθυμίζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών να μη γίνουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων Πουρναρίου, σχολείο με 15 μαθητές «όλοι εμείς μένουμε στο χωριό και στηρίζουμε την ύπαιθρο, πληρώνουμε τους φόρους και ζητάμε για μας και τα παιδιά μας ίσα δικαιώματα με τα παιδιά των άλλων περιοχών. Δεν θέλουμε να στείλουμε τα παιδιά μας στο δημοτικό σχολείο Συκουρίου γιατί πολύ απλά αυτό ενέχει κινδύνους για την ασφάλειά τους, χώρια το ότι δεν προάγει τη μόρφωσή τους».
«Η μετακίνηση είναι δύσκολη, πολλές φορές χάνουν το λεωφορείο, τελειώνουν νωρίτερα και κάποιος πρέπει να τα γυρίσει πίσω, οι γονείς δουλεύουν και οι παππούδες δεν μπορούν να τα αναλάβουν σε τέτοιες αποστάσεις». Το κόστος μετακίνησης των μαθητών είναι μεγαλύτερο από το κόστος θέρμανσης και αν το πρόβλημα είναι ότι θα εξοικονομήσετε δυο δασκάλους με το κλείσιμο του σχολείου γιατί δεν περιορίζουμε τους βουλευτές κατά εκατό. Θα εξοικονομήσουμε έτσι 600 δασκάλους για τα παιδιά μας. Στο κάτω - κάτω οι βουλευτές μας έχουν οδηγήσει με τη λάθος πολιτική τους σε αυτή την κατάσταση... Δεν μπορεί να μας αντιμετωπίζετε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας γιατί στηρίζουμε την ύπαιθρο και το αποκεντρωμένο κράτος. Δεν μπορεί να βάζετε σε ταλαιπωρία τόσα παιδάκια με το πρόσχημα της δήθεν καλύτερης μόρφωσης. Το σχολείο δίνει ζωή στο χωριό, εσείς μάλλον θέλετε να δημιουργήσετε χωριά φαντάσματα» καταλήγει η επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ