ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Έλαμψε η Ολυμπιακή φλόγα στη Λάρισα


Με απόλυτη επιτυχία πέρασε χθες το απόγευμα από την πόλη της Λάρισας το Ολυμπιακό φως των Χειμερινών αγώνων «Vancouver 2010». Η τελετή έλαβε χώρα στο Αρχαίο θέατρο της πόλης, παρουσία όλων των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου που έσπευσαν να καλωσορίσουν την φλόγα.
Αξίζει να τονίσουμε πως πολλά παιδιά με σημαίες ελληνικές και του Καναδά χαιρέτησαν την όλη τελετή.




Η αρχή έγινε με την άφιξη της ολυμπιακή φλόγας, την οποία συνόδευε η μπάντα του δήμου. Στη συνέχεια είχαμε την ανάκρουση των Ολυμπιακών ύμνων Καναδά-Ελλάδος από την φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Λαρισαίων, την οποία διεύθυνε ο κ. Γιώργος Μηνάς. Ακολούθησε η έπαρση των σημαιών: Ολυμπιακών αγώνων, Καναδά και Ελλάδος με την ανάκρουση των αντίστοιχων ύμνων.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης χαιρέτησε την όλη τελετή εκφράζο¬ντας την αισιοδοξία του για τους αγώνες του Vancouver 2010 στον Καναδά.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής Vancouver 2010 κ. Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης , λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «η περιοχή του Αρχαίου θεάτρου σας είναι εκπληκτική και νιώθω σαν να είμαι στην Αρχαία Ολυμπία». Επίσης ανέφερε: «Σας στέλνω χαιρετισμούς από όλον τον Καναδά και τους Έλληνες που ζούνε εκεί». Χαιρετισμό είχαμε και από τον εκπρόσωπο της Ε.Ο.Ε κ. Βασίλειο Καρρά, ενώ ακολούθησαν και ανταλλαγές δώρων.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος υπό την αιγίδα του δήμου Λαρισαίων, παρουσίαση δύο κλασσικών χορογραφιών από την ανωτέρα δημοτική σχολή μπαλέτου α) Dance Manu, από την πράξη του μπαλέτου Μπαγιαντέρα σε χορογραφία του Μάριους Πετίπα και μουσική του Λούντβιχ Μίνκους. Χόρεψαν οι: Μαραντίνα Στεργιούλη, Ελένη Μάρκου, Δήμητρα Πλασταρά και β) Este Poema σε χορογραφία της Βίκυς Κάλλα, απόφοιτης του τμήματος χορευτών της ανώτερης σχολής χορού, που την ερμήνευσε η ίδια.

Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με τη μικτή χορωδία του δημοτικού ωδείου Λάρισας όπου ερμήνευσε 5 λαϊκά τραγούδια από το έργο «Άξιον Εστί» Μίκης Θεοδωράκης, ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημήτρη Καρβούνη.

Στο χώρο του αρχαίου θεάτρου παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης, οι αντινομάρχες κ. Νίκος Κουτσογιάννης, κ. Ρένα Καραλαριώτου, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Κέλλας, κ. Βάϊος Κυριτσάκας (υπεύθυνος πρασίνου και αθλητισμού), κ. Κώστας Σαμουρέλης. Επίσης, ο προϊστάμενος του γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλης Κούργιας, η έπαρχος Ελασσόνας κ. Μαρία Μαμάρα, ο διευθυντής περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Μέγας, η δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μαρία Ίφου, καθώς και η δημοτική σύμβουλος κ. Πόπη Κουρσούμη. Τέλος να τονίσουμε πως το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του Ο.Κ.Π. Δήμου Λαρισαίων κ. Κλεάνθης Λέτσιος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ