ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ημέρα της Τσεχίας στη Θεσσαλία

Εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα της Τσεχίας στη Θεσσαλία», που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.





Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με την Πρέσβη της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Hanna Mottlova, είναι η ανάδειξη και ενίσχυση των παραδοσιακά πολύ καλών πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικών σχέσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Τσέχικη Δημοκρατία.

Έτσι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν στους ενδιαφερόμενους τσέχικα προϊόντα υψηλής ποιότητας από τους κατασκευαστικούς οίκους αγροτικών και δασικών μηχανημάτων.

Επίσης, θα προβληθεί η Τσέχικη Δημοκρατία ως μία χώρα ελκυστική για τους Έλληνες, ενώ στο φουαγιέ της Πινακοθήκης θα εκτίθενται φωτογραφίες που αναδεικνύουν τις ομορφιές της Τσεχίας.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα χαρακτικά έργα της ελληνοτσεχικής καταγωγής καλλιτέχνιδας, κ. Εύας Βασδέκη – Φαλιάγκα, που σήμερα ζει και εργάζεται στη Λάρισα.

Τέλος, οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με τη λαϊκή μουσική παράδοση της Τσεχίας, μέσω του λαογραφικού μουσικού συγκροτήματος, προσκεκλημένου από τη νότια Μοραβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ