ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Βόρειοι και Νότιοι για ένα αυθαίρετο


Έντονη ενόχληση έχει προκαλέσει η «καταγγελτική μανία» όπως χαρακτηρίζεται σε ανακοίνωση του Δικτύου Συλλόγων επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «Περραιβία», περιβαλλοντικής οργάνωσης της Πιερίας, για παρεμβάσεις στον Όλυμπο, όχι στο τμήμα της Πιερίας αλλά στο τμήμα που ανήκει στην Ελασσόνα, τακτική, όμως, που δεν ακολουθήθηκε σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν κτίστηκαν τα εννέα (!) καταφύγια, που λειτουργούν από την πλευρά της Πιερίας.


Η πρωτοβουλία για τη διάσωση της καλύβας «Χριστάκη», την οποία όπως τονίζουν δεν υιοθετούν αφού δεν τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών, εξυπηρετεί αποκλειστικά την ανάγκη προστασίας των ορειβατών από τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες της περιοχής, είναι απόλυτα συμβατή με την προστασία του φυσικού μνημείου και ως τέτοια πρέπει να αξιολογηθεί, εξυπηρετώντας τους πραγματικούς φίλους του βουνού που προσέρχονται από όλο το νομό και δε διαθέτουν κατάλυμα.

Ζητούν άμεσα την εξονυχιστική διερεύνηση νομιμότητας και κάθε άλλης παρέμβασης, που έγινε τα τελευταία χρόνια, σε όλο Όλυμπο.

Παράλληλα θα ζητήσουν τα στοιχεία που αφορούν στη διαχείριση των τεράστιων κονδυλίων που διοχετεύονταν αποκλειστικά, άγνωστο γιατί, στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου.

Θυμίζει λίγο τον πόλεμο Βορείων και Νοτίων της Αμερικής. Η αυθαιρεσία όπου και να έχει γίνει, είτε από την πλευρά της Πιερίας είτε από την πλευρά της Ελασσόνας είναι αυθαιρεσία. Και η μία αυθαιρεσία δε μπορεί να είναι άλλοθι της άλλης.

Όμως είναι μια καλή αφορμή για να μπει ένα τέλος για το καλό του Ολύμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ