ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αποσύρεται το νομοσχέδιο για τις γονικές παροχές

ποσύρεται η τροπολογία για τη φορολόγηση των γονικών παροχών και των αυξήσεων σε ποτά και τσιγάρα ύστερα από ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε πως η τροπολογία θα μπει σε νέο νομοσχέδιο το επόμενο διάστημα και θα έχει αναδρομική ισχύ.

Υπενθυμίζεται πως μια μέρα πριν (12/1), ο κ. Παπουτσής και η υπουργός Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους για την ένταξη της τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο. Την Τετάρτη (13/1) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διευρυμένου κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη τροπολογία και να κατατεθεί νέο νομοσχέδιο τις επόμενες μέρες. Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε πως δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα σημειώνοντας πως «Δεν νομοθετώ εδώ και 45 χρόνια».
Επιπλέον, πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εξέφρασαν την αμφιβολίες τους και τους προβληματισμούς τους πάνω στο θέμα. Η Β. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά «καλή η διαβούλευση αλλά οδηγεί σε απραξία, ασυνεννοησία και σύγχυση» ενώ η Σ. Γιαννακά είπε στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι «κάθε φορά που σας φοβίζει ο κ. Παπουτσής και η κυρία Μπιρμπίλη μην κάνετε πίσω».
Ο Κώστας Γείτονας σχετικά με την αντιπαράθεση ανάμεσα στους βουλευτές για το νομοσχέδιο σημείωσε πως «με αντεξουσιαστές βουλευτές δεν γίνεται προκοπή».
Η τροπολογία που αποσύρθηκε είχε μπει σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα καμένα στην Αττική και πολλοί ήταν εκείνοι που κατέκριναν αυτήν την κίνηση αφού κατά την άποψή τους δεν ταίριαζε στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Βέβαια, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε τη δική του εξήγηση: «η εξαιρετικά δυσμενής δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επέβαλε την όσο το δυνατόν ταχύτερη ενεργοποίηση του μέτρου αυτού από την αρχή του 2010 και για αυτό επελέγη να ενταχθεί στο πρώτο νομοσχέδιο προς συζήτηση και ψήφιση, αφού κάθε εβδομάδα καθυστέρησης κοστίζει στα δημόσια έσοδα περίπου 13 εκατ. ευρώ».

Επίσης, όσον αφορά τις γονικές παροχές ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως θέλησε να αντιμετωπίσει άμεσα το φαινόμενο της μαζικής μεταβίβασης μεγάλης ακίνητης περιουσίας που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ