ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Προβλήματα από τα χιόνια στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία




Χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, χαμηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχοπτώσεις, συνθέτουν τον καιρό στη βόρεια Ελλάδα. Χιόνια έπεσαν στα ορεινά των νομών Καρδίτσας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Φλώρινας, Καστοριάς.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Φλώρινας - Καστοριάς, στις θέσεις Βίγλα και Βίτσι, και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς, προς Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου, αλλά και στην οδό Βόλου - Ζαγοράς από το 20ο έως το 35ο χλμ., όπου συνεργεία της ΔΕΣΕ πραγματοποιούν αποχιονισμό.

Επίσης, με αλυσίδες γίνεται η συγκοινωνία στην οδό Τρικάλων - Άρτας, από το 35ο έως το 75ο χλμ. (Ελάτη - Γέφυρα Αλεξίου) και στην επαρχιακή οδό Μπίλης - Μεσοχώρας ( 22ο - 55ο χλμ).

Σε δύο σημεία του επαρχιακού δικτύου του νομού Καρδίτσας έχει διακοπεί η κυκλοφορία : στην επαρχιακή οδό Μουζακίου - Άρτας από το 18ο έως το 33ο χλμ. και στην οδό Μουζακίου - Πετρίλου, από 15ο έως το 30ο χλμ.

Αποκλεισμένα από το χιόνι είναι οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Αργιθέας (Ανθηρό, Αργιθέα, Θερινό, Καρυά, Ελληνικά, Καλή Κώμη, Πετρωτό, Μεσοβούνι) και οκτώ τοπικά διαμερίσματα του δήμου Αν. Αργιθέας (Πετρίλο, Βλάσι, Δροσάτο, Κουμπουριανά, Πετροχώρι, Στεφανιάδα, Φουντωτό, Λεοντίτο).

Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Φλώρινα και την Καστοριά, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 2 βαθμούς, στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα τους 7, στις Σέρρες 5 και στη Δράμα τους 4 βαθμούς.

Η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης έκλεισε λόγο των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο.


Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ