ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Χάνουν έως και 20% στις αποδοχές οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Σε νέες κινητοποιήσεις μετά την απεργία της 10ης Φεβρουαρίου  προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ, κλιμακώνοντας  τις αντιδράσεις της για την  περικοπή των επιδομάτων και το πάγωμα των μισθών για τους δημοσίου υπαλλήλους.

Οι συνδικαλιστές  εκτιμούν ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθούν από 5% έως 20%. Το πλήγμα θα είναι βαρύτερο στους  αξιωματικούς ,τους δικαστές , τους εφοριακούς ,τελωνειακούς , διπλωμάτες , πανεπιστημιακούς και τους διευθυντές του ΕΣΥ , δηλαδή κλάδους με "φουσκωμένα" επιδόματα  που αποτελούν από το 50 έως 70 % των συνολικών αποδοχών τους .

Για παράδειγμα, διευθυντής κλινικής με βασικό μισθό 1600 και επιδόματα  συνολικού ύψος 2000 ευρώ θα έχει απώλεια  από 200 έως 400 ευρώ, η οποία θα μεγαλώσει  αν καταργηθεί και η αυτοτελής  φορολόγηση των εφημεριών του .

Ενδεικτικό είναι  ότι όταν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ  κ . Σπύρος Παπασπύρος ανακοίνωνε ότι " ανάλογα με τις εξελίξεις θα κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και θα βρούμε και άλλους τρόπους αντίδρασης " στην κεφαλαιαγορά ανέβαιναν και πάλι τα spreads των 10ετών ομολόγων, δημιουργώντας κλίμα ανησυχίας στους ξένους για την υλοποίηση των κυβερνητικών μέτρων .

Το " ψαλίδισμα " των αποδοχών έχει άμεση επίπτωση και στην εξυπηρέτηση των δανείων .

Σήμερα τα δάνεια που έχουν συνάψει οι δημόσιοι υπάλληλοι μόνο από το Ταμείο Παρακαταθηκών  και Δανείων φτάνουν τα 3,7 δισ. ευρώ και ένας στους 6 αδυνατεί να τα αποπληρώσει.
σημειώνετε ότι αρκετοί εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν ήδη στραφεί στις νομικές υπηρεσίες της ΑΔΕΔΥ με στόχο την προσφυγή κατά των κυβερνητικών μέτρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ