ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Στη Βουλή η ανέγερση του νέου κτιρίου ΙΚΑ στη Λάρισα

«Η ανέγερση του κτιρίου ΙΚΑ στη Λάρισα συνιστά μείζον κοινωνικό πρόβλημα για τους Λαρισαίους εργαζόμενους και ασφαλισμένους», επισημαίνει σε επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Έκτορας Νασιώκας.

Στη Βουλή η ανέγερση του νέου κτιρίου ΙΚΑ στη Λάρισα Ειδικότερα, στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, μεταξύ των άλλων τονίζει: «Η πόλη της Λάρισας είναι ίσως η μοναδική από όλες τις μεγαλουπόλεις, που στερείται δικού της κτιρίου του ΙΚΑ για να στεγάσει τις διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες του. Η ανέγερση του νέου κτιρίου του ΙΚΑ στη Λάρισα, ως γνωστόν ήταν έτοιμη για δημοπράτηση με το σύστημα (μελέτη - κατασκευή) πολύ πριν από τον Μάρτιο του 2004 με εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., για δικούς της λόγους, άλλαξε το σύστημα δημοπράτησης και, αφού παρήλθαν τρία ολόκληρα χρόνια πλήρους στασιμότητας, το ΙΚΑ -μετά την πίεση φορέων, πολιτών, μέσων μαζικής ενημέρωσης, βουλευτών κλπ- προχώρησε στην προκήρυξη της μελέτης στις 8 Μαρτίου 2007. Από τότε πέρασαν τρία χρόνια περίπου και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί καν η μελέτη, προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και να γίνει η προκήρυξη κατασκευής.»

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Λαρισαίος βουλευτής επισημαίνει, ότι «η εξέλιξη αυτή συνιστά μείζον κοινωνικό πρόβλημα για τους Λαρισαίους εργαζόμενους και ασφαλισμένους, για το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρει ακέραιη την ευθύνη» και ρωτά τον υπουργό Εργασίας, «αν η νέα κυβέρνηση προτίθεται να επισπεύσει και με ποιον τρόπο τις διαδικασίες ανέγερσης του νέου κτιρίου του ΙΚΑ στη Λάρισα και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης, έκδοσης της οικοδομικής άδειας, προκήρυξη της κατασκευής, ανάδειξης αναδόχου κατασκευαστή και ποια είναι η πιθανή ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ