ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Κενές οι 7 στις 10 θέσεις της πυροσβεστικής

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη νομαρχία Λάρισας, η οποία με έγγραφο της επεσήμαινε ότι ο νομός έχει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του.

Κενές οι 7 στις 10 θέσεις της πυροσβεστικής Σε σύνολο χώρας, τα κενά που έχουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες αγγίζουν το 70% (!) και φυσικά το ίδιο ισχύει και για το νομό Λάρισας.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε απαντητική επιστολή του υπουργείου προς τη νομαρχία, η οποία είχε ζητήσει τη στελέχωση των Πυροσβετικών Υπηρεσιών καθώς στο νομό υπάρχουν μεγάλα κενά.

Στην επιστολή του, το Αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στην παρούσα χρονική περίοδο οι ελλείψεις στην υπηρετούσα δύναμη του πυροσβεστικού προσωπικού ανέρχονται σε 3.520 θέσεις επί συνόλου 12.942 οργανικών θέσεων.

Προτεραιότητα της Ηγεσίας του Πυροσβεστικού σώματος είναι η σωστή λειτουργία όλων των πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων της χώρας.

Επισημαίνεται ότι στις πυροσβεστικές υπηρεσίες, σταθμούς και κλιμάκια του νομού Λάρισας υπηρετούν συνολικά 222 πυροσβεστικοί υπάλληλοι (28 Αξιωματικοί και 194 Υπαξιωματικοί) και οι τυχόν ελλείψεις οφείλονται στο σύνολο των γενικότερων ελλείψεων που υπάρχουν στο σύνολο της χώρας.

Τέλος με την υπ.αριθμ 67189 Φ.202.8\24.12.09 απόφαση Α.Π.Σ πραγματοποιήθηκαν αποσπάσεις 20 υπαλλήλων προς τη διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας προκειμένου να ενισχυθεί με προσωπικό ο Νομός λόγω των ζημιών στην περιοχή των Τεμπών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ