ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Ανοδικά το 2008 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως

Αυξημένες κατά 1,94% παρουσιάζονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως, σε σχέση με το 2007, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού ινστιτούτου βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας IWR.


Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανήλθαν σε 31,5 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους το 2008 και κινήθηκαν ανοδικά για δέκατη συνεχόμενη χρονιά. Η αύξηση αυτή ακυρώνει στην ουσία το Πρωτόκολλο του Κιότο του 1997 που έχει σαν στόχο την μείωση κατά 5,2% των εκπομπών μέχρι το 2012.

Το IWR, το οποίο εδρεύει στο Μίνστερ και συμβουλεύει αρκετά γερμανικά υπουργεία, προτείνει σαν λύση την σύνδεση των μετρήσιμων εκπομπών της κάθε χώρας με δεσμεύσεις από τις 65 χώρες που έχουν υπογράψει το Πρωτόκολλο. Αυτή η προσέγγιση , εκτιμά το ινστιτούτο, θα οδηγήσει στη σταθεροποίηση της συνολικής κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων και των σχετιζόμενων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Επίσης το IWR υποστηρίζει πως το ποσό των 120 δισ. ευρώ που επενδύθηκαν το 2008 σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να τετραπλασιαστεί και να φτάσει περίπου τα 500 δισ. ευρώ το χρόνο έτσι ώστε να αντιστραφεί η αυξητική τάση των εκπομπών.

Συγκεκριμένα ο διαχειριστικός διευθυντής του IWR, Ν.Αλνοχ δήλωσε πως “ Όσο πιο υψηλές είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, τόσο υψηλότερες θα πρέπει να είναι οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες σε κάθε χώρα” και πως “ Το Κιότο δεν λύνει το πρόβλημα” καθώς οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι κατά 40% πάνω από τα επίπεδα του 1990 ,το οποίο χρησιμοποιήθηκε σαν έτος βάσης για το πρωτόκολλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ