ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις


Μέχρι αργά τη Δευτέρα το βράδυ συνέχιζαν το καταστροφικό τους έργο τα πύρινα μέτωπα στην Κάρυστο και στο Πόρτο Γερμενό, στον Κιθαιρώνα.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πιο σοβαρή είναι η κατάσταση στην Κάρυστο, όπου η φωτιά καίει κορυφογραμμή του όρους Όχη, πάνω από τον Πλατανιστό, χωρίς ωστόσο να απειλούνται οικισμοί.

Στην Αττική, μικροεστίες φωτιάς έκαιγαν μέχρι αργά, κυρίως σε Καλλιτεχνούπολη, Διώνη και Πικέρμι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Ιθώμη Μεσσηνίας, σε χαμηλή βλάστηση. Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στη Ζάκυνθο, σε Μαριές και Στρογγυλό

Υπό έλεγχο το μέτωπο στη Μακρακώμη Φθιώτιδας και στη στην Καμαρωτή Χίου.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη σε Λέσβο, Χίο, Σάμο-Ικαρία, Εύβοια-Σκύρο και την Ανατολική Αττική.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πληροφοριακό Σύστημα για τις Δασικές Πυρκαγιές, το τελευταίο τριήμερο στην Ελλάδα κάηκαν 313.680 τα στρέμματα δασικής γης. Συνολικά, από το καλοκαίρι έως σήμερα, ο ευρωπαϊκός δορυφόρος εκτιμά ότι στην Αττική έχουν καεί 235.490 στρέμματα.

Παράλληλα, από την Τρίτη μπορούν οι πυρόπληκτοι να υποβάλλουν αίτημα για αυτοψία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε περίπου δέκα ημέρες θ' αρχίσει η υποβολή στους Δήμους των αιτήσεων υπαγωγής τους στα μέτρα ενίσχυσης, που προβλέπει η νομοθεσία.

Μέχρι στιγμής, τα συνεργεία των μηχανικών έχουν καταγράψει ζημιές σε 150 κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ