ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

"Αυλαία" με ερωτηματικά για το Arctic Sea

Τέλος έλαβε το θρίλερ με το πλοίο «φάντασμα» Arctic Sea, αφού σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εντοπίστηκε σε απόσταση 300 μιλίων από το Πράσινο Ακρωτήριο.

Το εμπορικό πλοίο φινλανδικών συμφερόντων είχε εξαφανιστεί από τις 28 Ιουλίου με 15μελές ρωσικό πλήρωμα, ενώ έπλεε στη Μάγχη. Σύμφωνα με το υπουργείο, το πλήρωμα, που αποτελείται από Ρώσους ναυτικούς, μεταφέρθηκε σε άλλο ρωσικό πλοίο.

Ο μυστηριώδης τρόπος που το Arctic Sea εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έδωσε τροφή για πολλαπλές θεωρίες συνομωσίας. Κάποιοι συνέκριναν την συγκεκριμένη περίπτωση με την πλοκή της ταινίας «Το κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη», άλλοι έκαναν εικασίες ότι το καράβι μεταφέρει κρυφά όπλα, κάτω από τους τόνους ξυλείας, που είναι το επίσημο εμπόρευμά του, ναρκωτικά ή ότι έπεσε θύμα εξαιρετικά εκπαιδευμένων πειρατών.

Αρκετοί μάλιστα ξεπέρασαν τα όρια της λογικής και πέρασαν στη μεταφυσική, λέγοντας ότι το Arctic Sea έπεσε θύμα της «κατάρας» του Τριγώνου των Βερμούδων, ενώ άλλοι αναζωπύρωσαν το ψυχροπολεμικό κλίμα, λέγοντας ότι οι «κακοί Ρώσοι» κάνουν πολεμικά παιχνίδια στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, η φινλανδική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι άγνωστοι αξίωσαν λύτρα από την πλοιοκτήτρια εταιρεία SolChart.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ