ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

H Λάρισα παγκόσμια πρωτεύουσα ποίησης το 2011

Η Διεθνής Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International) ανακοίνωσε επίσημα ότι το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (World Congress of Poets) θα διοργανωθεί από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2011 στη Λάρισα, με πρόεδρο το Λαρισαίο ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρό ειδικό Παθολόγο, ακαδημαϊκό


H Λάρισα παγκόσμια πρωτεύουσα ποίησης το 2011 Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διεξάγεται από το 1969, σε διάφορες χώρες του κόσμου και αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό γεγονός. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την UPLI, που είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου και συγκεντρώνει ποιητές από όλο τον κόσμο.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης σε δήλωσή του συγχαίρει τον Δημήτρη Κρανιώτη για την επιτυχία του και να τον διαβεβαιώνει ότι ο δήμος Λαρισαίων θα σταθεί αρωγός στη σημαντική αυτή πολιτιστική εκδήλωση που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και η οποία αναμένεται να διαφημίσει την πόλη της Λάρισας αλλά και τον νομό σε όλο τον κόσμο.

«Ενόψει της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 αλλά και της “Πολιτιστικής Μεσογειάδας” της περιόδου 2009 -2013, το γεγονός της διεξαγωγής του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών στην Λάρισα, αποκτά ιδιαίτερη διάσταση για την ενίσχυση του τουρισμού που είναι ένα από τα πολλά στοιχήματα των Αγώνων» τονίζει ο δήμαρχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ