ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Ερασιτέχνης φωτογραφίζει σύγκρουση αστεροειδούς με τον Δία

diasΕρασιτέχνης αστρονόμος από την Αυστραλία "έβαλε τα γυαλιά" στους ειδικούς και εντυπωσίασε όλον τον κόσμο φωτογραφίζοντας τη στιγμή που ένα ουράνιο σώμα πέφτει πάνω στον πλανήτη Δία.

Ο προγραμματιστής Αντονι Γουέσλι παρατήρησε και κατάφερε να φωτογραφίσει τη σύγκρουση του κομήτη (ή αστεροειδούς) με τον Δία από το τηλεσκόπιο που έχει στήσει στην πίσω αυλή του σπιτιού του κοντά στην Καμπέρα.

"Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για όσους ασχολούνται με τη φωτογράφηση πλανητών", δήλωσε ο νεαρός Αυστραλός.

Ο Γουέσλι ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές και η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος επιβεβαίωσε με τηλεσκόπιο υπέρυθρων ακτίνων που βρίσκεται στη Χαβάη, ότι ο ερασιτέχνης αστρονόμος είχε δίκιο.

"Είδα ένα σκούρο σημάδι να δημιουργείται κοντά στο νότιο πόλο του Δία. Ήταν σαφές πως δεν επρόκειτο για μια κανονική σκιά", παρατήρησε ο νεαρός. Αν και η φωτογραφία δείχνει ένα μικρό σημάδι πάνω στον πλανήτη, τον πέμπτο σε απόσταση από τον Ήλιο, οι ειδικοί ανακοίνωσαν πως ο κομήτης που χτύπησε τον Δία ήταν μεγαλύτερος από τη Γη.


Πηγή:AΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ