ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Το 2012 παραδίδονται τα έργα των Τεμπών

Τα έργα στα Τέμπη συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και ως το Σεπτέμβρη του 2012 ο νομός Λάρισας θα έχει λύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του.

Το 2012 παραδίδονται τα έργα των Τεμπών Τα παραπάνω δήλωσε ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, επισκεπτόμενος σήμερα τα εργοτάξια και τις σήραγγες των Τεμπών, και επιβεβαιώνοντας το συνεχές ενδιαφέρον με το οποίο παρακολουθεί η Νομαρχία αυτή την υπόθεση. Παράλληλα ο κ. Κατσαρός, αναφερόμενος στο θέμα των διοδίων τόνισε ότι την ευθύνη για τα ακριβά διόδια και τις αυξήσεις την έχει το Κράτος και ειδικότερα τα δυο μεγάλα κόμματα που ψήφισαν τη σχετική σύμβαση στη Βουλή.

Επεσήμανε δε πως η Νομαρχία Λάρισας μετά από πολύ αγώνα πέτυχε ώστε να υπάρχει εναλλακτικό δίκτυο και οι Λαρισαίοι, να φτάνουναπό τη Γυρτώνη ως τον Πλαταμώνα χωρίς να πληρώνουν διόδια, εφόσον επιθυμούν να χρησιμοποιούν τον παλιό δρόμο.
Ειδικότερα, ο νομάρχης Λάρισας, συνοδευόμενος από τα στελέχη των τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και τον ειδικό σύμβουλο κ. Κ. Γκούμα μετέβη χτες στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε έχει ολοκληρωθεί η μικρότερη σήραγγα των 3 χλμ (στο ύψος των Αμπελακίων) ενώ από τη  μεγάλη σήραγγα των 6 χλμ (η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια) που θα βγάζει κοντά στο Ομόλιο απομένουν πλέον άλλα 1800 μέτρα προς διάνοιξη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο νομάρχης σε θέματα ασφάλειας και προβλημάτων αναλόγων με αυτά που έκλεισαν πέρυσι τα Τέμπη. Του δόθηκε η απάντηση ότι μέχρι στιγμής οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά και ότι δεν προέκυψαν ζητήματα με σπήλαια λίμνες και άλλες γεωλογικές ανωμαλίες.

Ως εκ τούτου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του έργου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2012, ίσως και νωρίτερα.


Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα διόδια, και δίνοντας μια άλλη διάσταση στο θέμα, ο κ. Λουκά κατσαρός τόνισε: «Είναι εύκολο να στρεφόμαστε εναντίον της Εταιρείας για την τιμή των διοδίων, αλλά είναι λάθος. Από τη στιγμή που έχει υπογραφεί σύμβαση από το Κράτος με την οποία καθορίζεται το τίμημα και οι αυξήσεις των διοδίων και την οποία ψήφισαν τα δυο μεγάλα κόμματα στη Βουλή, είναι λαϊκισμός να τα βάζουμε με την Εταιρεία.

Η δε υπόσχεση του υφυπουργού Μεταφορών κ. Μαγκριώτη, πριν λίγους μήνες, ότι τα διόδια θα μειωθούν ή ήταν ψέμα ή ηθελημένη άγνοια. Εάν πράγματι η κεντρική εξουσία καταλαβαίνει το δυσβάστακτο τίμημα των διοδίων  που  καταβάλλουν οι πολίτες του Νομού Λάρισας για έναν δρόμο που τώρα κατασκευάζεται, δεν έχει παρά να προβεί σε μείωση του τιμήματος των διοδίων, μείωση δηλαδή του ποσοστού που εισπράττει το κράτος. Ο, τι άλλο ακούγεται δεν έχει σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα.

Εμείς σαν νομαρχία Λάρισας  – κατέληξε ο κ. Κατσαρός- παρεμβήκαμε  και πετύχαμε να υπάρχει εναλλακτικό δίκτυο χωρίς διόδια από τη Γυρτώνη ως τον Πλαταμώνα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους διερχόμενους οδηγούς να τον  χρησιμοποιούν χωρίς την επιβάρυνση των διοδίων. Και πετύχαμε να έχει την ευθύνη για το δίκτυο αυτό η Εταιρεία η οποία θα το συντηρεί και θα το διατηρεί σε άριστη κατάσταση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ