ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Δέκα μεγάλοι στόχοι για τη Λάρισα

Δέκα μεγάλες παρεμβάσεις για το Νομό Λάρισας που θα γίνει μεγάλος αγώνας να γίνουν πράξη στην πρώτη θητεία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε χτες η Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου.

Δέκα μεγάλοι στόχοι για τη Λάρισα Στη σχετική της ανακοίνωση η κ. Καραλαριώτου σημειώνει:

« Η νέα Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα λειτουργήσει από την 1η Ιανουαρίου 2011, παρά τις σοβαρές αδυναμίες του «Καλλικράτη» και τις ανεπαρκείς αρμοδιότητες και πόρους, δίνει σημαντικές δυνατότητες για το Ν. Λάρισας. Απαιτείται όμως να υπάρχει πολιτική βούληση, τόλμη, συνεργασία και απόφαση για δουλειά.

Όλα αυτά τα χρόνια η Νομαρχία έκανε ένα σπουδαίο έργο στο νομό, εργαζόμενη συστηματικά να βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων, ασχολούμενη και με το παραμικρό πρόβλημα του νομού.

Με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα. Όμως, προέχουν οι μεγάλοι στόχοι που η Αντιπεριφέρεια Λάρισας θα πρέπει να προωθήσει για το Νομό.

Στο πλαίσιο αυτό, δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες ότι θα εργαστούμε σταθερά για  τα ακόλουθα:

1.    Οδικά έργα: Ολοκλήρωση των διανομαρχιακών αξόνων Λάρισας – Τρικάλων και Λάρισας – Καρδίτσας, δρόμος Λάρισας – Φαρσάλων, κάθετος άξονας Λάρισας – Ελασσόνας- Κοζάνης (με σήραγγα Μελούνας και παράκαμψη Ελασσόνας) οδικά κυκλώματα Ολύμπου και Κισσάβου, παραλιακή σύνδεση Λάρισας – Μαγνησίας και σύνδεση Ελασσόνας – Μετεώρων.

2.    Αγροτικές υποδομές: Ολοκλήρωση Κάρλας, Φράγματος Γυρτώνης και Αγιονερίου , νέοι ταμιευτήρες, κατασκευή των  μεγάλων φραγμάτων που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής»

3.    Αγροτικό εισόδημα: Διεκδίκηση και υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για πρόσθετο εισόδημα αλλά και για τη στροφή της γεωργίας και κτηνοτροφίας σε νέες μορφές παραγωγής αλλά και για προστασία του περιβάλλοντος

4.    Στήριξη ανέργων- Κοινωνική Αλληλεγγύη: Δημιουργία δικτύου στήριξης ανέργων που θα εξασφαλίζει φτηνότερα τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στις αδύνατες κοινωνικές ομάδες.
Πλήρης εφαρμογή του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για παροχή υπηρεσιών στους αδύναμους και ηλικιωμένους συμπολίτες μας

5.    Υποδομές Υγείας: δίκτυο υγειονομικής κάλυψης όλου του νομού με την προμήθεια και αγορά σύγχρονων ασθενοφόρων, λειτουργία Κινητής Ιατρικής Μονάδας Πρόληψης, εκσυχτονισμό των αγροτικών Ιατρείων και Κ. Υγείας.

6.    Αγορά – επιχειρήσεις: Δραστικά μέτρα για το παραεμπόριο, μηχανισμό στήριξης, καθοδήγησης  και νομικής κάλυψης επιχειρηματιών του νομού, και στήριξης των επενδυτικών σχεδίων

7.    Περιβάλλον : δημιουργία σύγχρονου δικτύου ελέγχου του περιβάλλοντος με εξοπλισμό και συγκρότηση σώματος ελεγκτών περιβάλλοντος για έλεγχο των υδάτων, των πηγών, του Πηνειού, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης  και κάθε άλλης μορφής ρύπανσης.
Προώθηση σχεδίων για παραγωγή φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας.

8.    Δια βίου μάθηση: σύσταση δομών μέσα από τις οποίες θα εκπαιδεύονται και θα επανεκπαιδεύονται εργαζόμενοι και άνεργοι για την επαγγελματική τους αποκατάσταση

9.    Τουρισμός: συνεχής βελτίωση  των υποδομών στα παράλια και τα ορεινά, και οργάνωση ειδικής υπηρεσίας Τουρισμού που θα λειτουργεί ευέλικτα και με σύγχρονο μάρκετινγκ για την δημιουργία μονίμου  τουριστικού ρεύματος στο νομό με την ενεργοποίηση και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

10.    Πολιτισμός : Πραγματική στήριξη όλων των ομάδων και ανθρώπων που παράγουν πολιτισμό, με τη δημιουργία νέων θεσμών που θα αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την παράδοση της Θεσσαλίας και τη δημιουργία Υποδομών για τη στέγαση των δραστηριοτήτων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ