ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

«Συγκεκριμένο σχέδιο για τον Όλυμπο»

«Συγκεκριμένο σχέδιο για τον Όλυμπο»«Δεν φτάνει να λέμε ότι ο Όλυμπος είναι σημείο ταυτότητας για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία. Πρέπει να περάσουμε πλέον σε οργανωμένες δράσεις για την αξιοποίηση του.


Μετά από χρόνια εμπειρίας, είμαστε πλέον πολύ ώριμοι για να προχωρήσουμε με ρεαλισμό και να κάνουμε την περιοχή του Ολύμπου μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας- πρότυπο οικολογικής ανάπτυξης» τόνισε υπ. αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου ενώπιον των κατοίκων των χωριών του Δήμου Ολύμπου που επισκέφθηκε χτες για να συζητήσει μαζί τους στο πλαίσιο του προεκλογικού της αγώνα.

«Έχουμε κουραστεί να συζητάμε για πολλά χρόνια σε ημερίδες και συνέδρια για τον Όλυμπο και στο τέλος όλα να παραμένουν σχέδια. Τα τελευταία μόνο χρόνια άρχισαν  έργα με μεγάλη προσπάθεια από τη Νομαρχία. Ξεκίνησαν δρόμοι και οδικές υποδομές, έγινε ο δρόμος που οδηγεί στην κορυφή του Ολύμπου, οι δρόμοι προς τα μοναστήρια, ενώ ξεκινήσαμε και μια οργανωμένη προσπάθεια προβολής του Ολύμπου στο εξωτερικό.

Μέσα από τις γραμμές της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουμε τώρα την ευκαιρία, ακόμη πιο οργανωμένα να υλοποιήσουμε το Σχέδιο μας για τον Όλυμπο που είναι συγκεκριμένο και λαμβάνει υπόψη του τη διεθνή εμπειρία.
Πρώτον, με την ολοκλήρωση των υποδομών:

-Την ολοκλήρωση του οδικού κυκλώματος του Ολύμπου με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.
- Τη διασύνδεση του Ολύμπου με τα Μετέωρα μέσω του δρόμου Λογγά – Βερδικούσας και από κει με το Αιγαίο.
-Την  ολοκλήρωση του δρόμου Λιβάδι – Σαραντάπορου που είναι ενταγμένος στο Πίνδος και τη βελτίωση όλου του υφιστάμενου δικτύου

Δεύτερον: με την προώθηση μέσω Αναπτυξιακών Προγραμμάτων πολλών μικρών επενδύσεων για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων τουρισμού για δημιουργία θέσεων εργασίας και αυτοαπασχόλησης.

Τρίτον: Με συγκεκριμένο και πολυεπίπεδο πλάνο προβολής του Ολύμπου στην Ελλάδα και το εξωτερικό που θα ενισχύσουν το μύθο του Ολύμπου και θα στοχεύουν στις μεγάλες τουριστικές αγορές της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Κίνας. Ήδη, στη Νομαρχία Λάρισας ετοιμάζει ειδικό οδηγό στα αγγλικά και τα κινέζικα για τον Όλυμπο)

Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί ο ορειβατικός, ο θρησκευτικός και κάθε άλλη μορφή τουρισμού.
Τέταρτον: Να δούμε τη δημιουργία ενός «Ολύμπιου Κέντρου Πολιτισμού», που θα αναλαμβάνει τη διεξαγωγή Συνεδρίων και τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου που θα κάνει τον επισκέπτη κοινωνό του μύθου του Ολύμπου

Δεν χρειαζόμαστε πια σχέδια και μεγάλα λόγια για μυθολογικά πάρκα τύπου Ντισνευλαντ στον Όλυμπο. Αυτά αποδείχθηκαν απλώς κενά λόγια και τέτοιες επενδύσεις ούτε βιώσιμες είναι ούτε συνάδουν με το περιβάλλον του βουνού. Θέλουμε έξυπνες λύσεις, λογικού κόστους αλλά μεγάλης απόδοσης με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Πέμπτον : Να προβάλουμε και να προωθήσουμε τα μοναδικά προϊόντα του Ολύμπου (τυριά, κρέατα κ.α) μέσα από Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας. Τα προϊόντα του Ολύμπου πρέπει να γίνουν επώνυμα.

 Τέλος, διακηρύσσουμε ότι η προστασία του Ολύμπου είναι βασική μας αρχή και κάθε σκέψη για εμπορική ή άλλου είδους εκμετάλλευση που αντίκειται στην ήπια αξιοποίηση του βουνού δεν είναι αποδεκτή.

Την υπ. Ανιπεριφερειάρχη Λάρισας πλαισίωναν οι υποψήφιοι του συνδυασμού αντινομάρχης Χρ. Σιδερόπουλος, η έπαρχος Μαρία Μαμάρα, η Ράνια Σταφύλη και Αθανάσιος Παιδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ