ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Ασπάστηκε τους διώκτες του



Η απόλυτη ηδονή της μεσημεριανής ζώνης είναι η ευλαβική, λεπτό προς λεπτό παρουσίαση των ποσοστών τηλεθέασης που κάνουν εκπομπές άλλης ζώνης, άλλων καναλιών.

Τα πάνελ του «Κους Κους» ή του «Πολύ μπλα μπλα» παρακολουθούν εκστατικά κάθε μέρα τα νούμερα, τα οποία εξειδικευμένοι επιστημονικοί συνεργάτες (η ΣταματίναΤσιμτσιλή του «Μπλα Μπλα» πάει ήδη για δεύτερο διδακτορικό) καταγράφουν ευλαβικά και τα παρουσιάζουν σαν να είναι το θέμα που περίμενε με κομμένη την ανάσα ο μέσος τηλεθεατής!
Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Στα Δημοτικά οι μαθητές διαμαρτύρονται γιατί δεν μαθαίνουν τα νούμερα που έκαναν το Σάββατο τα Στρουμφάκια, στις οικοδομές οι εργάτες ανησυχούν για τα νούμερα του «Λίτσα.com», στα Πανεπιστήμια οι φοιτητές αγωνιούν για τα ποσοστά του «Λάκη του Γλυκούλη», ενώ στις Λαϊκές πανηγυρίζουν για τα νούμερα της «Πολυκατοικίας».
Και κανονικά όποιος αδιαφορεί για τα ποσοστά τηλεθέασης του «Έχω ένα μυστικό» θα έπρεπε να υποπίπτει στην κατηγορία της εσχάτης προδοσίας (παρακαλώ να τιμωρηθεί πάραυτα με δια βίου αποκλεισμό από την παρακολούθηση όλων των εκπομπών που αλαλάζουν από ενθουσιασμό στα πάσης φύσεως νούμερα).

Η Εξεταστική της Αλήθειας
Η παρέλαση εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής και του επιχειρηματικού κόσμου από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κυριαρχούν στην επικαιρότητα της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου. Το θέμα, βέβαια, θα αποκτούσε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον αν οι μάρτυρες μετά την Εξεταστική περνούσαν και μια βόλτα από τη «Στιγμή της αλήθειας» (εν ανάγκη αντί της Μανωλίδου, βάζουμε τον Αδωνι).

Φιλιά στους διώκτες
Εκστασιασμένος από το μεγαλείο του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Μίνος στην «Αθλητική Κυριακή» διαμαρτύρεται ενάντια σε όσους σχολιάζουν ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τους διώκτες του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Γιατί λέτε ότι ο Ολυμπιακός έχει ασπαστεί τους διώκτες του;» απορεί -και όλοι οι υπόλοιποι μαζί του. Ασπαστεί, αποσπαστεί, άλλωστε, μόλις ένα «πο» τα χωρίζει –προφανώς εγκάθετο από το κατεστημένο της Αθήνας.

Πρωτιά
Αθλητικό, και δη ποδοσφαιρικό ήταν και πάλι το κορυφαίο σε τηλεθέαση πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Ο αγώνας Ολυμπιακός – Πανιώνιος έφτασε σε μέσο όρο 27,1%, ενώ το Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης συγκέντρωσε 23,4% και ακολούθησε στη δεύτερη θέση. Αρκετά καλά πήγε και το Λεβαδειακός – ΑΕΚ (21,4%), ενώ η «Αθλητική Κυριακή» κινήθηκε στο 17%.
Στα του μπάσκετ, το μεσημεριανό παιχνίδι της Κυριακής μεταξύ Ολυμπιακού και Κολοσσού από τον ΑΝΤ1 έπιασε διψήφιο νούμερο με μέσο όρο 10,6% (που είναι ακόμα ψηλότερος στα νεανικά κοινά).

Πράσινος από το λιμάνι
Ο ενθουσιασμός της Φαίης Σκορδά στην προσπάθεια να συναγωνιστεί τις ποδοσφαιρικές απορίες της -άφταστης- Ελένης Μενεγάκη κορυφώνεται. Εσχάτως υποδέχθηκε τον ΚώσταΧαρδαβέλλα ρωτώντας τον από πού είναι. «Πειραιώτης» της απάντησε. «Άρα θα χαρήκατε με τη νίκη του Παναθηναϊκού (επί της Ιντερ)» συμπέρανε. Οι διαμαρτυρίες του πάνελ τη βρήκαν με χαμόγελο να εξηγεί: «Καλά, νόμιζα ότι ο Παναθηναϊκός είναι από τον Πειραιά». (Σιγά το λαθάκι ε;)

Συσκευή LSD
Ακόμα καλύτερο, βέβαια, ήταν το λαθάκι που έκανε η Μαριέτα Χρουσαλά, δείχνοντας στους τηλεθεατές τις παιδικές τηλεοράσεις που δώριζε η εκπομπή της (μεταξύ των οποίων και μια ροζ LCD). «Έχουμε μια κόκκινη για τα αγοράκια» λέει και καταλήγει με χαρά: «Και μια ροζ LSD για τα κοριτσάκια»! (Θα λένε μετά ότι έχουν παραισθήσεις από την πολλή τηλεόραση και θα ακριβολογούν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ