ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Λάρισα: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν ανήλικοι

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους - μετά από μαραθώνια απολογία που ξεκίνησε το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ - αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, 11 ανήλικοι μαθητές Λυκείου, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στην Λάρισα.
Οι 11 μαθητές ανήκουν στο σύνολο 19 ατόμων που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας, αλλά οι υπόλοιποι 8 είναι ενήλικοι γι' αυτό και διαχωρίστηκε η ανακριτική διαδικασία, καθώς οι ανήλικοι δικάζονται με διαφορετικές διατάξεις.
Συγκεκριμένα οι 11 μαθητές αντιμετωπίζουν σωρεία κατηγοριών με σοβαρότερη (κάποιοι από αυτούς) εκείνη της εγκληματικής οργάνωσης. Κατηγορούνται ακόμη για στάση, διακεκριμένες φθορές, εμπρησμούς, εξυβρίσεις, κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Μετά τις πολύωρες απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους που αφορούν: στην απαγόρευση εξόδου από την χώρα αλλά και στην υποχρέωση τους να παρουσιάζονται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα για τους 9 από αυτούς, ενώ για δύο ανήλικες μαθήτριες δεν κρίθηκε αναγκαία η παρουσία τους στο τμήμα.
Και οι 11 κατηγορούμενοι θα δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
Στο μεταξύ στην διάρκεια της ημέρας συγκροτήθηκε Επιτροπή αλληλεγγύης και συμπαράστασής προς τους συλληφθέντες μαθητές, η οποία σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ζήτησε να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εις βάρος τους.
Αύριο εξάλλου θα οδηγηθούν στον ανακριτή οι υπόλοιποι 8 από τους συλληφθέντες της Δευτέρας ενώ από τα επεισόδια της Τρίτης συνελήφθησαν ακόμη 6 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ