ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

«Ωσαννά» για τη γέφυρα Αλκαζάρ. Ανοιξε!

«Ωσαννά» χθες το μεσημέρι από τους οδηγούς για το κυκλοφοριακό της Λάρισας, με την παράδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας Αλκαζάρ και του κόμβου που κατασκευάστηκε. «Άγγλοι» στο ραντεβού τους με το χρόνο ο Δήμος Λαρισαίων και όλοι οι φορείς που συνέβαλαν στην εκτέλεση του έργου, υλοποίησαν την υπόσχεση να παραδοθεί χθες η γέφυρα Αλκαζάρ, η οποία δεν είχε ξανακλείσει ποτέ, μετά την αποκατάστασή της, μετακατοχικά! Σε ένα μήνα περίπου θα ολοκληρωθεί πλήρως το έργο της γέφυρας Αλκαζάρ και της νέας παράλληλης πεζογέφυρας, με πράσινο, σύγχρονο φωτισμό της γέφυρας και πρωτοποριακό φωτισμό για την πεζογέφυρα, με αισθητήρες κ.λπ.
ΤΟ ΑΛΟΓΟ
Στη σκέψη της Δημοτικής Αρχής είναι να τοποθετηθεί στο κέντρο του κύκλου το γλυπτό με το άλογο που βρίσκεται προς την πλευρά του Αγίου Αχιλλίου. Ακόμα, ένα άλλο έργο που προχωράει, είναι η απαλλοτρίωση κτίσματος στη συμβολή των οδών Μανωλάκη και Κενταύρων, ώστε να διαπλατυνθούν η Μανωλάκη και η Κενταύρων και να έρχονται πιο ευθεία προς τη γέφυρα Αλκαζάρ.
ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
Με χειροκροτήματα πέρασαν οι πρώτοι οδηγοί στις 1.45 μ.μ., ώρα που άνοιξαν τα οδοφράγματα, έπειτα από τρεις εβδομάδες αναμονής, παρόντων του δημάρχου Λαρισαίων και παραγόντων του Δήμου, του διοικητή της Τροχαίας Λάρισας κ. Χαρ. Ψιψιλή και τροχονόμων και άλλων φορέων, ώστε να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα και παραλείψεις. Άμεσα διαπιστώθηκε χθες η ανάγκη να τοποθετηθεί επιπλέον σήμανση για τους οδηγούς, που εξερχόμενοι από τη Μανωλάκη προς τη γέφυρα, θέλουν να στρίψουν αριστερά στην οδό Καλλιθέας. Πλέον, δεν μπορούν να στρίψουν άμεσα αριστερά, όπως γινόταν ως τώρα, αλλά να κάνουν τον κύκλο.
Ο κύκλος, διεθνώς αποκαλούμενος rountabout, είναι ο πρώτος που κατασκευάστηκε στη Λάρισα και έχει το χαρακτηριστικό ότι καταργεί τους φωτεινούς σηματοδότες. Απαιτεί καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και παραχώρηση της προτεραιότητας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση, την έχουν οι οδηγοί που ήδη βρίσκονται μέσα στον κύκλο.
Η ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Κατά την παραμονή στη γέφυρα Αλκαζάρ, ο δήμαρχος Λαρισαίων έγινε κοινωνός των διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν για την τύχη του τελευταίου κομματιού της οδού Βενιζέλου, δηλαδή από τη διασταύρωσή της με τις οδούς Μελετίου και Πολυκάρπου. Ο Δήμος, έχοντας υπόψη και παλιότερο υπόμνημα περιοίκων να πεζοδρομηθεί πλήρως η οδός Βενιζέλου, σχεδιάζει να προχωρήσει στην υλοποίηση της τελικής απόφασης στα τέλη του 2009, ανάλογα με τα συμπεράσματα από τη λειτουργία του κύκλου στη γέφυρα.
Χθες όμως δέχτηκε τα παράπονα ομάδας επαγγελματιών που είναι της άποψης ότι το τμήμα αυτό της Βενιζέλου πρέπει να γίνει όπως ο οδός 28ης Οκτωβρίου, δηλαδή με μία λωρίδα δρόμου και φαρδιά πεζοδρόμια, όπου θα υπάρχουν εσοχές για τη στάθμευση αυτοκινήτων. Υπογράμμιζαν δε στους δημοσιογράφους ότι διαφορετική ήταν η θέση της δημοτικής αρχής έως πρόσφατα, κι αν χρειαστεί μπορεί να μαζέψουν και εκείνοι υπογραφές.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Κων. Τζανακούλης, σημείωσε ότι: Η συνολική παρέμβαση του Δήμου στην περιοχή της γέφυρας είναι κόστους 3, 5 εκατομμυρίων ευρώ και τηρήθηκε στο απόλυτο η υπόσχεση του δήμου να παραδοθεί η γέφυρα Αλκαζάρ στην κυκλοφορία στις 18 Δεκεμβρίου. Ευχαρίστησε για αυτό ιδιαίτερα τον εργολάβο, τις υπηρεσίες του Δήμου, του υπαλλήλους του Δήμου και τη δημοτική αστυνομία, τους επαγγελματίες οδηγούς (ταξί, ΚΤΕΛ), που έδειξαν κατανόηση. Σε ένα μήνα το σύνολο του έργου στη γέφυρα Αλκαζάρ θα είναι πλήρως έτοιμο με φωτισμούς, πράσινο, νέα πεζοδρόμια και θα ενταχθεί στο σύνολο της ευρύτερης περιοχής, που περικλείεται από το Αρχαίο Θέατρο, τον Άγιο Αχίλλιο, το Κηποθέατρο και το πάρκο Αλκαζάρ.
Το θέμα της Βενιζέλου θα τελειώσει στα τέλη του 2009 και προχωράει η απαλλοτρίωση του κτίσματος στη γωνία των οδών Κενταύρων- Μανωλάκη, οπότε ολοκληρώνεται η παρέμβαση στην περιοχή. Επίσης, ο δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη χρηματοδότηση του έργου.
Ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης, κ. Σπύρος Μπαρμπούτης, σημείωσε κι εκείνος ότι απομένουν κι άλλα να γίνουν στον κόμβο, με φυτεύσεις και τη συμπλήρωση όλων των ελλείψεων. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, κ. Μιχ. Σακελλαρίου ο οποίος επισήμανε την άμεση βελτίωση των χρόνων της αστικής από την απόδοση της γέφυρας Αλκαζάρ στην κυκλοφορία. Ζήτησε δε να γίνει ο ίδιος κόμβος και στη διασταύρωση Ηρ. Πολυτεχνείου και Φαρσάλων- Παναγούλη.

Πηγή:Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ