ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Ο Σαρκοζί, η προεδρία της ΕΕ και οι αναταραχές στην Ελλάδα

Απολογισμό του έργου της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, έκανε ο Νικολά Σαρκοζί σήμερα από το Στρασβούργο.

Με ειλικρίνεια και τάση αυτοκριτικής, ο Γάλλος πρόεδρος αιφνιδίασε το ακροατήριο, λέγοντας: «Θέλησα ν' αλλάξω την Ευρώπη, τελικά όμως με άλλαξε η Ευρώπη».

Στη συνέχεια, ο Σαρκοζί αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετώπισε η γαλλική προεδρία μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, μίλησε για την κρίση στη Γεωργία τον Αύγουστο, για τη χρηματοπιστωτική κρίση, για την κοινότητα «Ένωση για την Ευρώπη», για το κλίμα και για τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Ο Νικολά Σαρκοζί παραδίδει την 1η Ιουνίου στην Τσεχία τα ηνία της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στον «πάγο» η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση… λόγω των επεισοδίων στην Ελλάδα

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να επανεξετάσει τη μεταρρύθμιση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ύστερα και από το ξέσπασμα των νέων της Ελλάδας, αφού φοβούνται ότι αυτή «θα γίνει όμηρος αυτών των κοινωνικών εντάσεων».

Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, Ξαβιέ Νταρκός, ανέβαλε την προγραμματισμένη ανακοίνωση της μεταρρύθμισης στα λύκεια, παρά τις εκτενείς επεξηγήσεις που είχε δώσει τις τελευταίες ημέρες στα μέσα ενημέρωσης.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι λόγω της μεταρρύθμισης έχουν αρχίσει να εμφανίζονται άλλου είδους γεγονότα βίας, κοινωνικής αναταραχής και καταστροφών. Μία αγωνία για το αύριο των λυκείων. Δε θέλω η μεταρρύθμιση των λυκείων να είναι όμηρος αυτών των κοινωνικών εντάσεων. Αυτή τη στιγμή, το κλίμα δεν είναι κατάλληλο, για να γίνεται νηφάλια συζήτηση», είπε ο Ξαβιέ Νταρκό.

Οι Γάλλοι μαθητές διαδηλώνουν ενάντια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης από τις 5 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ