ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Παιδόφιλοι υπεράνω πάσης υποψίας

Πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας», ήταν μέλη σ' ένα από τα πιο σκληρά κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου της τελευταίας δεκαετίας, ο οποίοι συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Παιδόφιλοι υπεράνω πάσης υποψίας
«Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με την κωδική ονομασία «spider web» διήρκησε περίπου δύο εβδομάδες και απέφερε συνολικά στον «ιστό» 20 άτομα. Από την ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε η εμπλοκή εκατόν εβδομήντα ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών internet. Σε ψηφιακή ανάλυση, η οποία διήρκησε τρεις μήνες, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά τριάντα εννιά χρήστες internet να διακινούν στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες με βιασμούς ανηλίκων.
Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε ότι οι δράστες διακινούσαν το υλικό από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πτολεμαΐδα, το Βόλο, το Ηρακλείο , τα Χανιά , την Αμαλιάδα, τη Νεμέα, τη Μονεμβασιά, την Πρέβεζας και την Κέρκυρα.
Η λίστα των συλληφθέντων σοκάρει:
Καθηγητής Λυκείου, οδηγός σχολικού λεωφορείου, έφεδρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, δικαστικός επιμελητής, διευθυντής υποκαταστήματος ΟΑΕΔ, πυροσβέστης, μηχανολόγος- τοπογράφος, μεγαλοβιομήχανος, ξενοδόχος, δύο ιδιοκτήτες καφετεριών, έμπορος ρούχων, ταξιτζής, τεχνικοί υπολογιστών, έξι φοιτητές του Πολυτεχνείου.
Οι ηλικίες των συλληφθέντων είναι από 22 έως 60 ετών, ωστόσο για την ώρα ερευνάται εάν έχουν φωτογραφηθεί και διακινηθεί στον παγκόσμιο ιστό, παιδιά από την χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ