ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

«Βόμβες» Αλογοσκούφη για Καραμανλή μέσα από το βιβλίο του

Δυναμική επανεμφάνιση πραγματοποιεί ο Γιώργος Αλογοσκούφης με το βιβλίο του «Η Ελλάδα μετά την κρίση» που παρουσιάζεται τη Δευτέρα και στο οποίο ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, αφήνοντας αιχμές για έλλειψη οικονομικής στρατηγικής. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «χρειάζεται πάνω απ' όλα ηγεσία. Αποφασισμένοι πολιτικοί, που χωρίς φοβικά σύνδρομα, ιδεοληψίες και εξαρτήσεις θα αναλάβουν να πείσουν, να ερμηνεύσουν και τελικά να υλοποιήσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Ο κ. Αλογοσκούφης υποστηρίζει, ότι από τις εκλογές του 2007 και μετά οι εισηγήσεις του δεν λαμβάνονταν υπ' όψιν από τον Κώστα Καραμανλή, ενώ εμφανίζει την κυβέρνηση δέσμια σχεδιασμού πρόωρων εκλογών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να κυβερνούν και όχι για να διαχειρίζονται τον πολιτικό χρόνο, αναζητώντας ευκαιρίες για εκλογικούς ή άλλους αιφνιδιασμούς». Η παρέμβαση του πρώην τσάρου της Οικονομίας προκαλεί έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις και έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τη ΝΔ, όπου πολλά «γαλάζια» στελέχη δυσκολεύονται να υποστηρίξουν τα φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας στην εκπομπή Studio ALPHA επέστρεψε τα «πυρά» του πρώην υπουργού Οικονομίας κατά του Κώστα Καραμανλή και απαξίωσε την οικονομική του πολιτική, λέγοντας ότι «ο Πρωθυπουργός 5,5 χρόνια ήταν "Αλογοσκούφης και ξερό ψωμί", δυστυχώς».

Ο Γιώργος Ορφανός σχολίασε ότι «οι αναφορές του κ. Αλογοσκούφη είναι γενικού χαρακτήρα, κάτι σαν τον "Ηγεμόνα" του Μακιαβέλι, που περιγράφει γενικότερες αρχές και λιγότερο εξειδικεύει στις σημερινές δράσεις».

Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο πάντως να εκτιμά, ότι η ΝΔ δεν μπορεί να τις κερδίσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει πολίτης σήμερα, που πιστεύει ότι μ' αυτή την κρίση, με αυτά τα μέτρα, μετά και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, θα μπορούσε να κερδίσει η ΝΔ». Διχασμένη είναι όμως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και για το θέμα του ανασχηματισμού, καθώς πληθαίνουν οι φωνές, που ζητούν από τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα, ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα, σε αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση και το κόμμα.

Πηγή: ALPHA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ