ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Σε εξέλιξη η Σύνοδος στην Κέρκυρα για την ασφάλεια στην Ευρώπη

Η άτυπη Σύνοδος του ΟΑΣΕ πραγματοποιείται την Κυριακή στην Κέρκυρα, μετά την επιτυχή έκβαση το Σάββατο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Τα φώτα έκλεψε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τον οποίο ο Πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με επίκεντρο την λαθρομετανάστευση και ο οποίος κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή στη Ρώμη. Σημαντική ήταν και η συμφωνία κατάργησης της βίζας για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, που υπέγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ.

Η άτυπη υπουργική Σύνοδος των 56 χωρών που μετέχουν στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη υπό την προεδρία της Ελλάδας άρχισε με τον χαιρετισμό του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ευχήθηκε ότι «η συνάντησή σας εδώ στην Κέρκυρα να γεμίσει τα πανιά μας με ούριο άνεμο και να κρατήσει ζωντανή την δέσμευσή μας ως προς την κοινή ασφάλεια, προκειμένου να φθάσουμε όλοι μαζί με ασφάλεια στην Ιθάκη». Στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση 35 λεπτών με τον Ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την οποία είπε μεταξύ άλλων, ότι «συζητήσαμε ακόμα το μεγάλο πρόβλημα της εφαρμογής των συμφωνιών και πρωτοκόλλων επανεισδοχής και βέβαια ετέθη πάλι στο τραπέζι, η πρόταση που έχουμε κάνει επανειλημμένα για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής».

Σημαντική στιγμή για την Ελλάδα ήταν η υπογραφή και η συμφωνία κατάργησης της θεώρησης της βίζας για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, για την οποία η κ. Μπακογιάννη είπε, ότι «αποτελεί ουσιαστικό βήμα για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών». Η υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου, προς τον οποίο θα θέσει το θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο, ενώ αβέβαιη θεωρείται η συνάντησή της με τον ομόλογό της της FYROM Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος έφθασε στο νησί των Φαιάκων με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Πηγή: ALPHA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ