ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ο Πούτιν κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό μεγαλύτερο του 60%


 
 
Ξεπερνά το ψυχολογικό όριο του 60% ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των σημερινών προεδρικών εκλογών, τη ροή των οποίων ανακοινώνει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της χώρας.

Με καταμετρημένο πάνω από το 30% των ψηφοδελτίων, υπέρ του Πούτιν ψήφισε το 63,42%, με τον ηγέτη των κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ να τον ακολουθεί με 17,25%.

Την τρίτη θέση κερδίζει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχαήλ Πρόχοροφ με 7,29% και τέταρτος έρχεται ο υπερεθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφκσι με το 7,19%. Τελευταίος ο πρόεδρος της "Δίκαιης Ρωσίας" Σεργκέι Μιρόνοφ με 3,71%.

Νωρίτερα οι δημοσκοπήσεις εξόδου από τα εκλογικά τμήματα (exit polls) των εταιρειών VCIOM και FOM έδιναν στον Πούτιν 58,3 - 59,3%, τον Ζιουγκάνοφ 17,7 - 18,2%, τον Πρόχοροφ με 9,2 - 9,6%, τον Ζιρινόφσκι με 7,4% και τον Μιρόνοφ με 4,3%.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Ζιουγκάνοφ είπε ότι δεν θα συγχαρεί τον Πούτιν, που επανεκλέγεται για μια νέα εξαετή θητεία, χαρακτηρίζοντας άδικες και μη έντιμες τις εκλογές, γιατί η κρατική μηχανή χρησιμοποιήθηκε υπέρ της επανεκλογής του.

«Εκλογές βίας και νοθείας»

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο Reuters, ανεξάρτητοι διεθνείς παρατηρητές κάνουν λόγο για όργια νοθείας καταλογίζοντας στο επιτελείο του Βλαντιμίρ Πούτιν μετακινήσεις ψηφοφόρων από περιφέρεια σε περιφέρεια με σκοπό να διπλοψηφίσουν ή και να τριπλοψηφίσουν ενώ κάνουν λόγο και για εκφοβισμό ψηφοφόρων, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές στη Ρωσία τις «πιο βρώμικες στην ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ