ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

«Κουρεύτηκαν» 7 εκ. ευρώ του ΤΕΙ Λάρισας


alt
Σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προκάλεσε το «κούρεμα» των αποθεματικών τους, καθώς μόνο στο ΤΕΙ Λάρισας χάνονται 7 εκατ. ευρώ.
Το ΤΕΙ Λάρισας είχε στη κατοχή του για αρκετά χρόνια ένα σεβαστό αριθμό κρατικών ομολόγων, του οποίου αναπόφευκτα το μεγαλύτερο μέρος χάνει με τη διαδικασία του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης του Χρέους (PSI). 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ιωάννη Κόκκορα, με τον οποίο επικοινώνησε το thessalianews.gr, το ποσό αυτό φθάνει στα 7 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Κόκκορας εξέφρασε την αγωνία του σχετικά με το μέλλον του ιδρύματος, καθώς το «κούρεμα» του αποθεματικού του ΤΕΙ Λάρισας ανατρέπει τον προγραμματισμό και τη δραστηριότητα του ιδρύματος, όσον αφορά στα προγράμματα σπουδών και σίγουρα οξύνει τα υπάρχοντα προβλήματα.
Το ΤΕΙ Λάρισας, όπως και τα περισσότερα ΤΕΙ της χώρας, χάνουν περίπου τα δύο τρίτα των αποθεματικών τους, μετά το «κούρεμα» από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης χάνει με το "κούρεμα" 7,9 εκατ. ευρώ, της Πάτρας 5 εκατ. ευρώ, της Καβάλας 6 εκατ. ευρώ, της Αθήνας 9,1 εκατ. ευρώ και των Σερρών 3,5 εκατ. ευρώ.
Σήμερα, οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΤΕΙ), που συνεδρίασαν εκτάκτως, αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των ιδρυμάτων, πλην της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.
Σε ανακοίνωσή τους, οι πρόεδροι των ΤΕΙ επισημαίνουν ότι ζητούν να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό Παιδείας, να υπογραφεί ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2012 και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, από το αποθεματικό του υπουργείου Παιδείας, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που θα ανακύψουν από το "κούρεμα".
Επίσης από τα ΤΕΙ θα κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου της Τράπεζας της Ελλάδος.
Πρόθεση των προέδρων των ΤΕΙ είναι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκριθεί, είναι αποφασισμένοι να παραιτηθούν και να αφήσουν... στο υπουργείο την ευθύνη της λειτουργίας των ιδρυμάτων.
 thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ