ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Στον αέρα η παρέλαση στη Λάρισα

Πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα έχουν σχεδιαστεί από τις αρχές και στη Λάρισα, με σκοπό να αντιμετωπιστούν πιθανές αντιδράσεις του κόσμου κατά τη διάρκεια της αυριανής παρέλασης.

Η ηγεσία της αστυνομίας ήταν και χθες πολύ επιφυλακτική στην ενημέρωση, παρέχοντας πληροφορίες με το σταγονόμετρο, ωστόσο κυκλοφόρησε μετ' επιτάσεως και από ασφαλείς πηγές ότι θα χρησιμοποιηθούν και στη Λάρισα μεταλλικά κάγκελα, οι γνωστές «φυλάχτρες», προκειμένου να προστατευτεί η εξέδρα των επισήμων. Υπ' αυτούς τους όρους έγινε γνωστό ότι ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης δεν θα παραστεί στην παρέλαση ενώ –κατά πληροφορίες- και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός έχει εκφράσει την αντίθεσή του και πιθανότατα θα απουσιάσει και εκείνος από την εξέδρα της Λάρισας.

Το βέβαιο είναι ότι ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της περιοχής βρίσκεται επί ποδός ενώ κατά τα πρότυπα των Αθηνών έχουν εκπονηθεί σχέδια αντιμετώπισης πιθανών επεισοδίων. Άδειες αστυνομικών έχουν ανακληθεί καθώς παρελάσεις θα γίνουν παντού και δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς δυνάμεων από άλλες περιοχές. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν θα υπάρχουν προληπτικοί έλεγχοι πολιτών που θα προσέρχονται στο χώρο της παρέλασης ενώ υπάρχει και σχέδιο διαφυγής των επισήμων εφόσον παραστεί ανάγκη. Διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται ακροβολισμένες στην περιοχή της παρέλασης.
Στη Θεσσαλία, η ανησυχία της αστυνομίας επικεντρώνεται στην παρέλαση του Βόλου, όπου θα βρίσκεται την Κυριακή και ο περιφερειάρχης της ΕΛΑΣ Β. Χαλάτσης, αναλαμβάνοντας επικεφαλής της δύναμης περιφρούρησης. Σε βαθμό «επικινδυνότητας» αξιολογείται ότι ακολουθεί η παρέλαση στα Τρίκαλα.
«Αν τα αστυνομικά μέτρα είναι δρακόντεια και προκλητικά φυσικά και δεν θα πάω στην εξέδρα της παρέλασης», προανήγγειλε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων. «Θεωρώ ότι πρόκειται για ημέρα τιμής και μνήμης. Και να βρουν ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν κάποιοι πολίτες δεν θα με ενοχλήσει. Καταδικάζω βέβαια απερίφραστα τυχόν έκτροπα, από όπου και αν προέρχονται. Όμως με «φυλάχτρες» και ΜΑΤ δεν πρόκειται να πάω. Θα προτιμήσω να παρακολουθήσω την παρέλαση σε κάποιο χωριό του δήμου μας».
Αξιοσημείωτο θεωρείται επίσης ότι παρότι έχουμε φτάσει στην παραμονή της εθνικής επετείου δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ποιος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση της Λάρισας, ούτε και των άλλων μεγάλων πόλεων.
Εφ. Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ