ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

«Οι περικοπές στο Πανεπιστημιακό θέτουν σε κίνδυνο ζωές!»


panepistimiako2
Σήμα κινδύνου εκπέμπει για μία ακόμη φορά το στελεχιακό δυναμικό του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, επισημαίνοντας πως οι περικοπές στις δαπάνες του νοσοκομείου θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Παράλληλα σημειώνεται πως οι περικοπές και στη συνολική δαπάνη των εφημεριών δημιουργεί κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου!
Σε σχετική ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι γιατροί αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό σημειώνονται τα εξής: «οι γιατροί του ΠΝΛ επανερχόμαστε με αγωνία στο θέμα δυσλειτουργίας του νοσοκομείου μας.

 Οι γνωστές δραματικές ελλείψεις υλικών έχουν καταστήσει επικίνδυνη τη λειτουργία του νοσοκομείου εδώ και αρκετό καιρό.
Και σα να μην έφτανε αυτό, η περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού για το 2012 κατά 55% (σε σύγκριση με το 2011), είναι πλέον βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες ελλείψεις και αδυναμία αντιμετώπισης πολλών περιστατικών, πιθανά θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Ταυτόχρονα υπάρχει στάση πληρωμών των εφημεριών όλων των γιατρών από το Νοέμβριο του 2011, η οποία επιδεινώνεται με μεθοδεύσεις περικοπών των δεδουλευμένων μας. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός των μηνιαίων εφημεριών μας για το 2012 είναι μειωμένος κατά 22%, σε σύγκριση με το ποσό που απαιτείται για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα, οι περικοπές αυτές δεν αγγίζουν άλλα νοσοκομεία της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένου του «συγχωνευμένου» ΓΝΛ.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αν η διοίκηση της ΥΠΕ συνεχίσει να μας «τιμωρεί» με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει τελικά να μας μετατρέψει σε διακομιστικό κέντρο προς τα νοσοκομεία κα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια των μεγάλων αστικών κέντρων, αδιαφορώντας πλήρως για την ταλαιπωρία των Θεσσαλών ασθενών αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Έχουν αναλογιστεί άραγε οι διοικούντες την ΥΠΕ σε πόσο κίνδυνο θέτουν τη ζωή των ασθενών οι διακομιδές αυτές; Τα ίδια χρήματα που χρειάζονται 4-5 διακομιδές του ΕΚΑΒ είναι υπεραρκετά να καλύψουν την πλήρη ασφαλή εφημέρευση δύο κλινικών. Ποιο είναι λοιπόν πραγματικά το όφελος για σένα αγαπητέ συμπολίτη και που είναι η εξοικονόμηση πόρων που δήθεν κάνουν;
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της διοίκησης της ΥΠΕ προς το ΠΝΛ και πιστεύουμε ότι υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει το ΠΝΛ ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο και ναυαρχίδα της υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας. Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτικό θάρρος και σωστή αναδιοργάνωση των οικονομικών πόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ