ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Νέα μαρτυρία για εγκλήματα πολέμου των Τούρκων στην Κύπρο

Νέα μαρτυρία για εγκλήματα πολέμου των Τούρκων στην Κύπρο


Συγκλονιστική μαρτυρία Τούρκου στρατιώτη επιβεβαιώνει προγενέστερες καταγγελίες για την εκτέλεση 70 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Αύγουστο του 1974.

Την εντολή για την εκτέλεση των 70 αιχμαλώτων την έδωσε ο ταγματάρχης του τουρκικού στρατού, Μεχμέτ Γιουνγκιορμούς, ο οποίος το 1974 ήταν διοικητής και επικεφαλής της 1ης Μοίρας του 21ου Συντάγματος Πυροβολικού. Οι αιχμάλωτοι είχαν συλληφθεί στο χωριό Άσσια που σήμερα βρίσκεται στα κατεχόμενα.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου, αναφέρει ότι ο Τούρκος ταγματάρχης ζήτησε από τους ανωτέρους του, μέσω ασυρμάτου, οδηγίες για τους αιχμαλώτους. Η απάντηση ήταν το συνθηματικό για την εκτέλεση «Φορτώστε τους στο τρένο!».

Το δημοσίευμα, που στηρίζεται σε μαρτυρία Τούρκου στρατιώτη, αναφέρει ότι τη διαταγή εκτέλεσαν ο λοχαγός Ερτζάν Σαντίκ και δύο υπαξιωματικοί με αυτόματα όπλα τύπου Τόμσον.

Οι Τούρκοι έθαψαν τους 70 Ελληνοκύπριους σε τρία πηγάδια στην περιοχή Ορνίθι κοντά στο χωριό Αφάνεια, που σήμερα βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Τα δραματικά αυτά γεγονότα επιβεβαίωσε και Τουρκοκύπριος από την Αφάνεια.

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA Kύπρου, ο κ. Μάριος Ασσιώτης δήλωσε ότι ο πατέρας του, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια, ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης των 70 Ελληνοκυπρίων. Ο πατέρας του, τον οποίο οι Τούρκοι πήραν για τρεις μήνες αιχμάλωτο στην Τουρκία, μετά την απελευθέρωσή του έχει καταθέσει λεπτομερώς τα όσα συνέβησαν σε αρμόδια όργανα της κυπριακής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ