ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Προκαταρκτική εξέταση του ΔΠΔ κατά του Ισραήλ


"Προκαταρκτική εξέταση" διεξάγει ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα από το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια των ισραηλινών πολεμικών επιχειρήσεων στα παλαιστινιακά εδάφη, με τουλάχιστον 1.330 Παλαιστίνιους νεκρούς. Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί, εκτοξεύθηκε ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας η οποία εξερράγη στην πόλη Ασκελόν του νοτίου Ισραήλ. Από τη ρίψη της ρουκέτας δεν προκλήθηκαν θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, πρόκειται για την πρώτη ρίψη ρουκέτας που πλήττει την πόλη Ασκελόν, μετά τις 18 Ιανουαρίου όταν τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός.
Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Μορένο-Οκάμπο ενημερώθηκε σχετικά με το θέμα αυτό από τον Παλαιστίνιο υπουργό Δικαιοσύνης Άλι Κασχάν και από περίπου 200 φυσικά πρόσωπα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τονίζει το γραφείο της εισαγγελίας.
"Το γραφείο πρόκειται να εξετάσει προσεκτικότατα ο,τιδήποτε σχετίζεται με το θέμα αυτό, ακόμη και τα προβλήματα αρμοδιοτήτων" τονίζει η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως "η προκαταρκτική εξέταση δεν συνεπάγεται πως θα ξεκινήσει και μία έρευνα".
Όπως τονίζει το γραφείο της εισαγγελίας του ΔΠΔ ο Μορένο-Οκάμπο συναντήθηκε με τον Κάσχαν στη Χάγη στις 22 Ιανουαρίου, όπου αφέθηκαν "υπαινιγμοί για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα".

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ