ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με στόχο δικαστικούς και πολιτικούς


Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες 24 ώρες σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Στο στόχαστρο των επιθέσεων γραφεία και σπίτια δικαστικών που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της 17Ν, πολιτικών και κομμάτων. Από τις εκρήξεις έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια εξερράγη έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα εφετών Δημήτρης Παπαγγελόπουλου, στην οδό Μανδηλαρά 25 στην Ηλιούπολη, προκαλώντας υλικές ζημιές. Ο κ. Παπαγγελόπουλος προΐσταται των ερευνών για την τρομοκρατία.

Η δεύτερη εμπρηστική επίθεση κατά δικαστικού συνέβη το μεσημέρι και αφορούσε τον αρεοπαγίτη Βασίλη Φούκα, αναπληρωτή προέδρου του δικαστηρίου στη δευτεροβάθμια δίκη της «17 Νοέμβρη», πριν από δύο χρόνια. Έξω από το διαμέρισμα του εξερράγη «μηχανισμός» από στουπί με εύφλεκτο υγρό. Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.


Στόχος επίθεσης έγινε επίσης το γραφείο του δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου, ο οποίος ήταν δικηγόρος οικογένειας αστυνομικού, θύματος της «17Ν», στην οδό Πατησίων, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης εμπρηστικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στην οδό Σόλωνος, στην Πειραιώς και στα Εξάρχεια. Τα κτίρια που μπήκαν στο στόχαστρο των εμπρηστών με τις παραπάνω επιθέσεις ήταν γραφεία του Ριζοσπάστη, γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλου, αλλά και του σπιτιού της κόρης του.

Σημειώνεται ότι εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε δύο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, στην είσοδο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον Άγιο Δημήτριο και έξω από το γραφείο ευρέσεως εργασίας σε πολυκατοικία στην Αγία Παρασκευή.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Οι σημερινές άνανδρες εμπρηστικές επιθέσεις στα γραφεία του Ριζοσπάστη, στο πολιτικό γραφείο του Θ. Πάγκαλου καθώς και σε οικία, έχουν ως στόχο την ίδια τη Δημοκρατία. Γι’ αυτό και απέναντί τους έχουν την ηχηρή, καθολική και απερίφραστη καταδίκη των δημοκρατικά σκεπτόμενων πολιτών. Οι Αρχές, όπως είναι αυτονόητο, θα διερευνήσουν πλήρως τα περιστατικά, ώστε οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σχετικά με το μπαράζ επιθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ