ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Τέλος στην «ανωνυμία» των καρτοκινητών



Αντιδράσεις από την πλευρά των καταναλωτών, αλλά και πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων και το νομικό πλαίσιο που ορίζει τις επικοινωνίες, αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση των αρμόδιων υπουργών να προωθήσουν ειδική νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της ανωνυμίας του κατόχου καρτοκινητών τηλεφώνων.



Η συγκεκριμένη απόφαση που ελήφθη κατά την διάρκεια της χθεσινής Κυβερνητικής Επιτροπής, αποτελεί σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, μία από τις δράσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων, όχι μόνο ανάλογων με την απόδραση του Β. Παλαιοκώστα και του Α. Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και γενικότε3ρα έκνομων ενεργειών.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Ευριπίδης Στυλιανίδης θα έχει στις 18:30, το απόγευμα συνάντηση με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης και την αναγκαιότητα εφαρμογής του νόμου.
Αυτό που ακόμη δεν έχει γίνει ξεκάθαρο είναι αν τα εκατομμύρια των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους στις εταιρείες και τι θα γίνει με όσους δεν το πράξουν, ή αν το μέτρο θα ισχύσει για τις νέες συνδέσεις
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι: «αυτή η ρύθμιση δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση στις φυλακές, καθώς στους κρατούμενους δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων. Εντάσσεται στην υλοποίηση των κατευθύνσεων - αποφάσεων της ΕΕ σχετικά με την παρακολούθηση και αποθήκευση των τηλεφωνικών συνομιλιών και της επικοινωνίας στο internet. Είναι ένα ακόμα μέτρο στην αλυσίδα θωράκισης του ευρωενωσιακού κατασταλτικού μηχανισμού που στρέφεται κατά των στοιχειωδών λαϊκών δικαιωμάτων και του εργατικού λαϊκού κινήματος».


ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ