|
Νέο επενδυτικό σχήμα με την εμπλοκή μεγάλης ελληνικής τράπεζας εμφανίζει ενδιαφέρον για την Ολυμπιακή.
Λίγες ώρες πριν την έναρξη των απ΄ ευθείας διαπραγματεύσεων του Υπουργείου Μεταφορών με τη MIG, έκανε την εμφάνισή του και έτερο επενδυτικό σχήμα, εκδηλώνοντας κατ΄ αρχήν ενδιαφέρον για την απόκτηση του εθνικού αερομεταφορέα.
Τη βεβαιότητα ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από δεύτερο επενδυτικό σχήμα, πέραν της Marfin Investment Group, για την απόκτηση των τριών εταιριών του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, εξέφρασε και ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος προφανώς γνωρίζει την έκταση και το σοβαρότητα του ενδιαφέροντος για την ΟΑ.
Ειδικότερα, ο υπουργός εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τη MIG, αποκάλυψε, ωστόσο, ότι κυοφορείται και νέο επιχειρηματικό ενδιαφέρον απέναντι στην πρόταση Βγενόπουλου για την Ο.Α., χωρίς όμως να έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής επίσημο ενδιαφέρον.
Όπως σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, «εμφανίζεται κινητικότητα, αλλά ακόμη δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί», σπεύδοντας παράλληλα να διευκρινίσει ότι το όποιο ενδιαφέρον υπάρχει θα πρέπει να εκδηλωθεί άμεσα καθώς η διαδικασία προχωρεί, ενώ κατέστησε σαφές ότι το εγχείρημα της αποκρατικοποίησης του εθνικού αερομεταφορέα θα συνεχιστεί ακόμη και αν ο υποψήφιος είναι ένας.
Ως καταληκτική ημερομηνία των συζητήσεων, ο υπουργός Μεταφορών έθεσε το περιθώριο που θα δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρέχοντας την έγκρισή της. Σε αυτό το πλαίσιο, κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν πως η διαδικασία θα εγκριθεί από την Κομισιόν, η οποία σε πρώτη φάση δεν έχει εκφράσει ουσιαστικές αντιρρήσεις. Οι Βρυξέλλες φέρονται να δίνουν ένα χρονικό περιθώριο έως τις αρχές Μαρτίου για την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τη MIG ή όποιον άλλο ενδιαφερόμενο.
Σε γενικές γραμμές πάντως, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε «μετρημένα αισιόδοξος» για την υπόθεση της Ολυμπιακής, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις που έχουν γίνει για τους εργαζομένους. Σε σχέση με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και μετατάξεων των εργαζομένων, είπε ότι θα προχωρήσει κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος του ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις MIG - συμβούλων αποκρατικοποίησης και ειδικότερα αν η κυβέρνηση θεωρεί –αυτή τη φορά– τη MIG κατάλληλο επενδυτή, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στον ΟΤΕ, ο υπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «κάθε διαδικασία και κάθε διαπραγμάτευση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Πιστεύω ότι η διαδικασία αυτής της αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής έχει προσδιοριστεί εξ αρχής πώς θα γίνει. Κάθε θέμα έχει τη δική του ad hoc αντιμετώπιση».
Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και MIG τελεσφορήσουν, η νέα εταιρία θα ξεκινήσει με μηδενικές ζημίες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου