ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Οι 25 νέοι δήμοι όλης της Θεσσαλίας

Στη Θεσσαλία οι νέοι δήμοι θα είναι 25 εκ των οποίων 7 στο νομό Λάρισας, στο νομό Τρικάλων 4, στο νομό Καρδίτσας 6 και στο νομό Μαγνησίας 8. Στο νομό Λάρισας η Νίκαια και ο Κραννώνας πάνε στον αγροτικό δήμο Κιλελέρ με έδρα τη Νίκαια,

Οι 25 νέοι δήμοι όλης της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα έμειναν μόνο 4 δήμοι (δεν δημιουργήθηκαν ο δήμος Νεοχωρίτη και ο ορεινός δήμος Καστανιάς), ενώ διατηρήθηκαν οι ορεινοί δήμοι στους νομούς Μαγνησίας και Καρδίτσας.

Ο νέος δήμος Λάρισας θα είναι ο 7ος μεγαλύτερος δήμος της χώρας με 145.981 κατοίκους (μετά τους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Πειραιώς, Ηρακλείου, και Περιστερίου), ο δήμος Βόλου 8ος με 142.923 κατοίκους, ο δήμος Τρικκαίων 28ος με 78.817 κατοίκους και ο δήμος Καρδίτσας 57ος με 57.089 κατοίκους.

Σε ακόμη λιγότερους και από τους αρχικούς 333 έως 343 δήμους σε όλη την Ελλάδα,  κατέληξε τελικά το υπουργείο Εσωτερικών μετά της διαβούλευση. Όπως προβλέπεται στο κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή οι δήμοι σε όλη την χώρα θα είναι 325.

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στο νομό Λάρισας δημιουργούνται 7 νέοι δήμοι με τους δήμους Νίκαιας και Κραννώνα να πάνε στον αγροτικό δήμο Κιλελέρ με έδρα τη Νίκαια.
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. Δήμος Ελασσόνας με έδρα την Ελασσόνα αποτελούμενος από τους δήμους α. Αντιχασίων β. Ελασσόνας γ. Λιβαδίου δ. Ολύμπου ε. Ποταμιάς στ. Σαρανταπόρου και τις κοινότητες α. Βερδικούσης, β. Καρυάς γ. Τσαρίτσανης, οι οποίοι καταργούνται.

2. Δήμος Φαρσάλων με έδρα τα Φάρσαλα αποτελούμενος από τους δήμους α. Ενιππέα β. Ναρθακίου γ. Πολυδάμαντα και δ. Φαρσάλων, οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Αγιάς με έδρα την Αγιά αποτελούμενος από τους δήμους α. Αγιάς β. Ευρυμενών γ. Λακέρειας και δ. Μελιβοίας, οι οποίοι καταργούνται.

4. Δήμος Τεμπών με έδρα το Μακρυχώρι και ιστορική έδρα τα Αμπελάκια αποτελούμενος από τους δήμους α. Γόννων β. Κάτω Ολύμπου γ. Μακρυχωρίου δ. Νέσσωνος και την κοινότητα Αμπελακίων, οι οποίοι καταργούνται.

5. Δήμος Τυρνάβου με έδρα τον Τύρναβο αποτελούμενος από τους δήμους α. Τυρνάβου και β. Αμπελώνος, οι οποίοι καταργούνται.

6. Δήμος Λαρισαίων με έδρα τη Λάρισα αποτελούμενος από τους δήμους α. Λαρισαίων β. Κοιλάδας και γ. Γιάννουλης, οι οποίοι καταργούνται.

7. Δήμος Κιλελέρ με έδρα τη Νίκαια και ιστορική έδρα το Κιλελέρ αποτελούμενος από τους δήμους α. Πλατυκάμπου β. Κραννώνος γ. Αρμενίου δ. Κιλελέρ και ε. Νίκαιας, οι οποίοι καταργούνται.








ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Στο ν. Τρικάλων δεν έγινε ο δήμος Νεοχωρίτη, ούτε ο ορεινός δήμος Καστανιάς.
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. Δήμος Πύλης με έδρα τη Πύλη αποτελούμενος από τους δήμους α. Αιθήκων β. Γόμφων γ. Πιαλείων δ. Πύλης ε. Πινδέων και τις κοινότητες α. Μυροφύλλου β. Νεράιδας, οι οποίοι καταργούνται.

2. Δήμος Φαρκαδόνας με έδρα τη Φαρκαδόνα αποτελούμενος από τους δήμους α. Οιχαλίας β. Πελλιναίων και γ. Φαρκαδόνας, οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Τρικκαίων με έδρα τα Τρίκαλα αποτελούμενος από τους δήμους α. Εστιαιώτιδας β. Καλλιδένδρου γ. Κόζιακα δ. Μεγάλων
Καλυβίων ε. Παληοκάστρου στ. Παραληθαίων ζ. Τρικκαίων και η. Φαλωρείας, οι οποίοι καταργούνται.

4. Δήμος Καλαμπάκας με έδρα την Καλαμπάκα αποτελούμενος από τους δήμους α. Βασιλικής β. Καλαμπάκας γ. Τυμφαίων δ. Καστανιάς ε.Κλεινοβού στ. Μαλακασίου ζ. Χασίων, και τη κοινότητα Ασπροποτάμου οι οποίοι καταργούνται.

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
Στο νομό Καρδίτσας συνιστώνται 6 δήμοι και 2 ορεινοί, συνολικά 8 νέοι δήμοι.

Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. Δήμος Αργιθέας με έδρα το Ανθηρό αποτελούμενος από τους δήμους α. Αχελώου β. Αργιθέας και τη κοινότητα Ανατολικής Αργιθέας,οι οποίοι καταργούνται.

2. Δήμος Λίμνης Πλαστήρα με έδρα το Μορφοβούνι αποτελούμενος από τους δήμους  α. Νεβρόπολης Αγράφων και β. Πλαστήρα, οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Παλαμά με έδρα τον Παλαμά αποτελούμενος από τους δήμους α. Παλαμά και β. Φύλλου και γ. Σελλάνων,οι οποίοι καταργούνται.

4. Δήμος Σοφάδων με έδρα τους Σοφάδες αποτελούμενος από τους δήμους α. Σοφάδων β. Άρνης γ. Ρεντίνης δ. Ταμασίου και ε. Μενελαϊδας, οι οποίοι καταργούνται.

5. Δήμος Καρδίτσας με έδρα την Καρδίτσα αποτελούμενος από τους δήμους α. Καρδίτσας β. Κάμπου γ. Ιτάμου δ. Μητρόπολης  και ε. Καλλιφώνιου, οι οποίοι καταργούνται.

6. Δήμος Μουζακίου με έδρα το Μουζάκι αποτελούμενος από τους δήμους α. Μουζακίου β. Παμίσου και γ. Ιθώμης, οι οποίοι καταργούνται.

Β. Οι δήμοι Αργιθέας και  Λίμνης Πλαστήρα χαρακτηρίζονται ως ορεινοί.

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Στο νομό Μαγνησίας δημιουργούνται 5 νέοι δήμοι, ένας ορεινός (Ζαγοράς Μουρεσίου) και διατηρούνται οι δήμοι Αλλονήσου, Σκοπέλου και Σκιάθου.

Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. Δήμος Βόλου με έδρα το Βόλο αποτελούμενος από τους δήμους α. Αγριάς β. Αισωνίας γ. Βόλου δ. Ιωλκού ε. Νέας Αγχιάλου στ. Νέας Ιωνίας ζ. Πορταριάς η. Αρτέμιδας και την κοινότητα Μακρινίτσης, οι οποίοι καταργούνται.

2. Δήμος Ρήγα Φεραίου με έδρα το Βελεστίνο αποτελούμενος από τους δήμους α. Κάρλας β. Φερών και την κοινότητα Κεραμιδίου, οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου με έδρα τη Ζαγορά αποτελούμενος από τους δήμους α. Ζαγοράς και β. Μουρεσίου, οι οποίοι καταργούνται.

4. Δήμος Αλμυρού με έδρα τον Αλμυρό αποτελούμενος από τους δήμους α. Αλμυρού β. Πτελεού γ. Σούρπης και την κοινότητα Ανάβρας, οι οποίοι καταργούνται.

5. Δήμος Νοτίου Πηλίου με έδρα την Αργαλαστή αποτελούμενος από τους δήμους α. Αργαλαστής β. Αφετών γ. Μηλεών δ. Σηπιάδος και την κοινότητα Τρικερίου, οι οποίοι καταργούνται.

Β. Στους δήμους Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου  δεν επέρχεται καμία μεταβολή

Γ. Ο δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ