ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

«Πρωτοφανές: Προάστιο της Λάρισας έγινε πρωτεύουσα δήμου!»

ΠΥΡΑ Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 

Ευθείες βολές για την επιλογή της Νίκαιας ως έδρας του δήμου Κιλελέρ εξαπέλυσε χθες ο κ. Κώστας Τζανακούλης, ο οποίος ως επικεφαλής της επιτροπής της ΚΕΔΚΕ για τον «Καλλικράτη» μίλησε στην αρμόδια επιτροπή (Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης) της Βουλής.
«Δεν εκπροσωπώ σήμερα εδώ τη Λάρισα αλλά πρέπει να πω ότι αδικήθηκε σε σχέση με όλες τις άλλες πρωτεύουσες νομών της χώρας. Αδικήθηκε και στον «Καποδίστρια», αδικείται και τώρα στον «Καλλικράτη». Είναι μάλιστα πρωτοφανές, προάστιο της Λάρισας να γίνεται έδρα δήμου», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κ. Τζανακούλης κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση «να κάνει αλλαγές έστω και την τελευταία στιγμή» και ζήτησε να εφαρμοσθούν «τα ίδια κριτήρια σε όλους τους νομούς» (χαρακτηριστικά ανέφερε τα προβλήματα που υπάρχουν στους νομούς Πέλλας, Γρεβενών με την υπαγωγή των ορεινών δήμων στα Γρεβενά, Τρικάλων και Αχαΐας με την Αιγιαλεία).
Αναφερόμενος στα άλλα ζητήματα του νομοσχεδίου, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Λαρισαίων πρότεινε να αμείβονται με 40-50 ευρώ τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του δημοσίου πρότεινε τα χρήματα αυτά να προέλθουν από την αμοιβή των αναπληρωματικών δικαστικών αντιπροσώπων για τους οποίους είπε: «Αμείβονται με εκατοντάδες ευρώ ενώ το μόνο που κάνουν είναι να παίρνουν ένα τηλέφωνο να δουν αν λείπει κάποιος δικαστικός αντιπρόσωπος».
Με την ευκαιρία επισήμανε ότι στις τριπλές εκλογές (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές) θα χρειάζονται… ημέρες για να εκδοθούν τα αποτελέσματα λόγω του όγκου δουλειάς (καταμέτρηση τριών ψηφοδελτίων και πολλών σταυρών).
Ο κ. Κώστας Τζανακούλης πρότεινε η ποσόστωση για τις γυναίκες να ισχύει σε επίπεδο ψηφοδελτίου κι όχι επιμέρους καθώς όπως σημείωσε «δεν έμειναν στα χωριά γιαγιάδες και πεθερές που να μην είναι υποψήφιες»!
Για τη θητεία των αντιδημάρχων πρότεινε να συνεχίσει να είναι μονοετής, ενώ για τον συμπαραστάτη του δημότη χαρακτήρισε «πολυτέλεια» να εφαρμοστεί σε δήμους κάτω των 20 χιλιάδων κατοίκων (πρότεινε μεγαλύτερους).
Για τη δυνατότητα που δίνει το νομοσχέδιο στον υπουργό Εσωτερικών να θέτει σε αργία δήμαρχο, ο κ. Κ. Τζανακούλης επισήμανε ότι «είναι επικίνδυνη» και αντιπρότεινε η αρμοδιότητα αυτή να ασκείται μόνο μετά από δικαστική απόφαση.
Για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς εισηγήθηκε να συνεχίσουν ως επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, ενώ είπε ακόμη ότι με το νομοσχέδιο δεν ξεκαθαρίζουν πλήρως οι αρμοδιότητες περιφερειών και δήμων όσον αφορά την ανάπτυξη.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ