ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Η Νομαρχία θα τιμήσει τον Χρ. Παπανικολάου

Τον διεθνούς φήμης Λαρισαίο εικαστικό Χρήστο Παπανικολάου, θα τιμήσει με πρωτοβουλία της η Νομαρχία Λάρισας σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Νομαρχιακό Μέγαρο τη Δευτέρα 31 Μαΐου και ώρα 12 μ.

Η Νομαρχία θα τιμήσει τον Χρ. Παπανικολάου Η πρωτοβουλία λήφθηκε προκειμένου να τιμηθεί ένας από τους σημαντικότερους και διεθνώς καταξιωμένους σύγχρονους εικαστικούς καλλιτέχνες του  νομού, έργα του οποίου κοσμούν σημαντικούς δημόσιους χώρους στην Αθήνα και τη Λάρισα.

Ο Χρήστος Παπανικολάου, έτυχε διεθνούς αναγνώρισης για την καινοτόμο τεχνική  του «γραμμική φωτοσκίαση σε μονοχρωμία» και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών παγκοσμίως.

Οι εικαστικές του εγκαταστάσεις κοσμούν σήμερα χώρους όπως το Μετρό των Αθηνών, το Ιστορικό Κτίριο του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, το Αττικό Νοσοκομείο. Στη Λάρισα, «δια χειρός» Χρήστου Παπανικολάου έχουν γίνει εικαστικές παρεμβάσεις στο κτίριο της  Νομαρχίας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (Ορθοπεδική Κλινική), στο Παρεκκλήσι της Θεραπευτικής Κοινότητας Έξοδος,   στη ΔΕΥΑΛ, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο κ.ά.

Με σπουδές στην Ακαδημία καλών Τεχνών του Μιλάνου, ο Χρ. Παπανικολάου έχει αποσπάσει τις πλέον ενθουσιώδεις κριτικές για το σημαντικό έργο του. Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών των Τιράνων και στενός  συνεργάτης  του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου.

«Ασυμβίβαστος θηρευτής του ιδανικού –έγραψε πρόσφατα ένα καταξιωμένο στο χώρο περιοδικό- ο ιδιοφυής ζωγράφος από τη Λάρισα οδήγησε την πινελιά του στα όρια του απόλυτου και κέρδισε την αθανασία».
Ίσως η πλέον ακριβής αποτίμηση μιας μεγάλης διαδρομής, ενός μεγάλου έργου.

kosmoslarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ