ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

To μπαλάκι στην περιφέρεια για την παραλιακή σύνδεση

«Καμπανάκι» προς την κεντρική εξουσία, να εργαστεί συστηματικά για να μην χαθεί το έργο της παραλιακής σύνδεσης των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, σήμανε ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός με δηλώσεις του εκφράζοντας ανησυχίες για καθυστερήσεις:

To μπαλάκι στην περιφέρεια για την παραλιακή 
σύνδεση «Εμείς, ως Νομαρχία Λάρισας, είπε ο κ. Κατσαρός-  ολοκληρώσαμε τις μελέτες που είναι στη δικαιοδοσία μας και είμαστε απολύτως έτοιμοι. Πρέπει τώρα και το Κεντρικό Κράτος  με την Περιφέρεια να κινηθούν εξίσου αποτελεσματικά, γιατί αλλιώς το έργο κινδυνεύει να πάει για πολλά χρόνια πίσω» σημείωσε ο νομάρχης και πρόσθεσε:

«Δώσαμε μεγάλο αγώνα γι’ αυτό το έργο ως νομός και ξοδέψαμε ήδη αρκετά κεφάλαια γι’ αυτήν την υπόθεση. Ας πράξουν και οι άλλοι ανάλογα…».

Παράλληλα ο νομάρχης τόνισε πως όταν ο ν. Λάρισας μιλάει για παραλιακή σύνδεση με τη Μαγνησία, δεν εννοεί απλά το δρόμο μέχρι το Κεραμίδι, που έχει μελετάται μέχρι σήμερα. Αλλά και το δρόμο Κεραμίδι (Καμάρι) - Πουρί ώστε να υπάρχει πραγματική σύνδεση. Αλλιώς, ο δρόμος που θα γίνει «θα είναι τυφλός».

Ειδικότερα :
Αφορμή για τις δηλώσεις του νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρού, αποτέλεσαν πρόσφατες κλειστές υπηρεσιακές συσκέψεις που έγιναν στη Νομαρχία Λάρισας προκειμένου να εξεταστεί πού βρίσκεται το όλο θέμα.

Σ’ αυτές, διαπιστώθηκε ότι ο νομός Λάρισας είναι έτοιμος από πλευράς μελετών και πλέον το βάρος πέφτει στο Υπουργείο και την περιφέρεια που πρέπει να προχωρήσουν το έργο.

Η Νομαρχία Λάρισας έχει ήδη έτοιμες τις μελέτες που την αφορούν και συγκεκριμένα τη μελέτη από Βελίκα μέχρι Ρακοπόταμο που περιλαμβάνει :
-τις παρακάμψεις Βελίκας, Σωτηρίτσας, Αγιοκάμπου
-και τις κάθετες συνδέσεις (όπως λ.χ με το λιμάνι Αγιοκάμπου) αλλά και ορισμένους κόμβους.

Συνολικά το κομμάτι αυτό αφορά 16  χλμ κυρίως δρόμου που ανέρχονται σε 20 περίπου χιλιόμετρα με τις κάθετες συνδέσεις.

Οι πιο πάνω μελέτες έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο και δεν παρουσιάζουν περιβαλλοντικά ή άλλα προβλήματα. Είναι πλέον έτοιμες για εφαρμογή.

Η Νομαρχία Λάρισας μάλιστα, ολοκληρώνοντας πολύ γρήγορα τις μελέτες με τον παλιό Νόμο (Ν.716), πέτυχε να εξοικονομήσει πάνω 2,3 εκατ. ευρώ. Ξόδεψε μόνο 700.000 ευρώ από δικά της χρήματα, ενώ αν την έκανε με τις προδιαγραφές του νέου νόμου (Ν.3316), θα αναγκαζόταν να ξοδέψει πάνω από 3 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το έργο, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, τόνισε:

«Πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι το έργο είναι πολύ σημαντικό και δύσκολο. Εμείς ως νομός έχουμε εκφράσει ρητά την πολιτική μας βούληση να γίνει το έργο που είναι απολύτως απαραίτητο σε μια Θεσσαλία η οποία πλέον ενιαιοποιείται.

Σ’ αυτό δεν κάνουμε εκπτώσεις. Και θέλουμε μια πραγματική σύνδεση που να φτάνει μέχρι το Πουρί, ώστε να υπάρχει πραγματική σύνδεση με το Πήλιο. Αλλιώς θα είναι δώρον – άδωρο. Δώσαμε μεγάλο αγώνα και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Θέλω να πιστεύω ότι και η κεντρική εξουσία θα φανεί συνεπής.

Αρκετά συζητήσαμε θεωρητικά όλα αυτά τα χρόνια. Είναι καιρός να περάσουμε σε έργα, να γίνουμε πρακτικοί και αποτελεσματικοί ώστε ο τουρισμός της Θεσσαλίας να αποκτήσει νέες δυνατότητες».

από Kosmoslarissa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ