ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Περιφερειακή αντίληψη για τον τουρισμό


Χρήματα δεν υπάρχουν, ούτε βέβαια και για τον τουρισμό στη χώρα μας, μέσα στη γενικότερη σφιχτή οικονομική πολιτική, απόρροια της οικονομικής κρίσης. Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση κάθε περιφέρεια και κάθε νομός καλείται να αναλάβει το βάρος της τουριστικής προβολής μόνος του, προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες για την ανάπτυξη της οικονομίας του.
Ήδη ο νομός Λάρισας, πριν ακόμη εισέλθουμε στην εποχή των ισχνών αγελάδων, εκτός των τουριστικών εκθέσεων, όπου συμμετείχε για την τουριστική προβολή του και το πληροφοριακό υλικό που διένειμε για το τουριστικό προϊόν που μπορεί να προσφέρει, σύμφωνα με την αντινομάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου, σε συνάντηση με τον πρώην περιφερειάρχη κ. Γκούπα, είχε προτείνει ότι αποδοτικότερο για τον τουρισμό θα ήταν μια συστράτευση των δυνάμεων των τεσσάρων νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με λίγα λόγια μια προσπάθεια τουριστικής προβολής και ανάπτυξης που θα στηριχθεί στις δυνατότητες και στη συνεργασία των τεσσάρων νομών.
Σήμερα, μπροστά στο αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης και μπροστά στην πίεση του χρόνου καθώς είμαστε μια ανάσα από την αρχή του καλοκαιριού, ο νομάρχης Μαγνησίας κ. Αποστόλης Παπατόλιας, επαναφέρει στο τραπέζι την πρόταση της συστράτευσης των τεσσάρων νομών στον τουρισμό, αποστέλλοντας σχετική επιστολή – πρόσκληση σε όλους τους νομάρχες της Θεσσαλίας.
Αναλυτικότερα για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τουρισμό, προτείνει συνάντηση και των τεσσάρων νομαρχών για τη διαμόρφωση ενιαίας στρατηγικής τουριστικής προβολής, με αφορμή την παρουσία του προέδρου του ΕΟΤ και προέδρου της επιτροπής για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τουρισμό κ. Νίκου Κανελλόπουλου στη Μαγνησία στις 4 Ιουνίου.
Ο κ. Παπατόλιας απευθύνει κάλεσμα, επισημαίνοντας ότι θα έχει ιδιαίτερη σημασία η πραγματοποίηση μιας συνάντησης εργασίας των τεσσάρων νομαρχών της Θεσσαλίας και του προέδρου του ΕΟΤ, προκειμένου να προγραμματισθεί από κοινού και συντονισμένα η δράση για τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.
«Ενιαία στρατηγική τουριστικής προβολής, θα χαράξουμε θέλοντας και μη με τη νέα διοικητική δομή από το 2011, οι τέσσερις νομοί της Θεσσαλίας...», επισημαίνει η αντινομάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ερωτηθείσα για το κάλεσμα του νομάρχη Μαγνησίας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Τα νέα δεδομένα στη διοικητική δομή, επιβάλλουν να υπακούσουμε σε μια ενιαία περιφερειακή αντίληψη. Άλλωστε σαν νομός Λάρισας είχαμε προτείνει παλιότερα συστράτευση και κοινή προσπάθεια στην ανάπτυξη του τουρισμού στη Θεσσαλία και τελικά σήμερα μας πρόλαβαν τα γεγονότα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ