ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πινγκ-πονγκ οι Μεσογειακοί

Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2103 που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν σε Λάρισα και Βόλο έγιναν πινγκ-πονγκ μεταξύ της Δ.Ε.Μ.Α. και της ελληνικής κυβέρνησης καθώς χθες η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων που συνεδρίασε στη Βαλέτα της Μάλτας στο περιθώριο της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών ολυμπιακών επιτροπών αποφάσισε να στείλει επιστολή-τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας να πληροφορηθεί αν θέλει η χώρα να διοργανώσει τους Αγώνες και ποιες εγγυήσεις δίνει για να πετύχει η διοργάνωση.
Στην ίδια επιστολή που στάλθηκε στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού αναφέρει ότι ζητείται άμεση συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της Δ.Ε.Μ.Α. (προεδρεύει ο πρόεδρος της Δ.Ε.ΜΑ. κ. Αμάρ Αντάντι) με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θόδωρο Πάγκαλο, τον υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο για να εγγυηθεί την κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών και τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο για να εγγυηθεί τα υπόλοιπα μεσογειακά έργα και το λειτουργικό κόστος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ο.Ε.Μ.Α. 2013.
Η χθεσινή συνεδρίαση διήρκησε τρεις περίπου ώρες(από τις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδας μέχρι τις 5 μ.μ.) και αυτό που προξένησε έκπληξη στην εκτελεστική επιτροπή της Δ.Ε.Μ.Α. ήταν ότι η μοναδική εγγύηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν για τα 68 εκατομμύρια ευρώ για τα Μεσογειακά έργα και τη λειτουργία της Ο.Ε.Μ.Α. ήταν μια επιστολή του Γ.Γ.Α. Παναγιώτη Μπιτσαξή.
Αρνητική εντύπωση όπως διέρρευσε από κύκλους της εκτελεστικής της Δ.Ε.Μ.Α. προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ είχε κυκλοφορήσει μια επιστολή του υπουργού Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδου που κατευθυνόταν προς τη Δ.Ε.Μ.Α. με εγγύηση για την κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών αυτή δεν έφθασε στη Δ.Ε.Μ.Α.!
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΙΤΣΑΞΗ
Η επιστολή του γενικού γραμματέα, Παναγιώτη Μπιτσαξή, που στάλθηκε στη Δ.Ε.Μ.Α. ανέφερε ότι η Ο.Ε.Μ.Α. έχει τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της Ελλάδας όπως αυτή δεσμεύτηκε στη Βουλή και σύμφωνα με την επίσκεψη της Δ.Ε.Μ.Α. στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2010 αποφασίσθηκε να γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 αλλά και έπρεπε να γίνει εξορθλογισμός των οικονομικών σύμφωνα με τις οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα και χωρίς να επηρεασθεί η ποιότητά τους.
Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής ανέφερε ότι υπάρχει εγγύηση για 68 εκατομμύρια για τα Μεσογειακά έργα και τα οργανωτικά έξοδα της Ο.Ε.Μ.Α., ενώ για τα Μεσογειακά Χωριά έχει στα χέρια του επιστολή του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου, που εγγυάται ότι θα κατασκευασθούν. Επίσης υπάρχει στα χέρια του εγγύηση του υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου για τα 68 εκατομμύρια ευρώ.
Η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει ο κ. Μπιτσαξής, απέστειλε στις 10 Μαΐου το δελτίο προόδου και είναι σύμφωνο με τις παρατηρήσεις της Δ.Ε.Μ.Α. και ξεκαθαρίζει ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός δεν πρόκειται να αυξηθεί ούτε ένα ευρώ απ’ αυτόν που στάλθηκε για τους Αγώνες που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο.
 
 
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΥΒΕΛΟΥ
Το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην εκτελεστική επιτροπή ήταν αρνητικό μια και ήθελαν να υπάρχουν συνημμένες και οι εγγυήσεις των υπουργών αλλά με παρέμβαση του Έλληνα γραμματέα της ΔΕΜΑ κ. Ισίδωρου Κούβελου αποφασίσθηκε να μην παραπεμφθεί το θέμα της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 στην ολομέλεια και να γίνει ως τελευταία ευκαιρία μια προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών για να παραμείνουν οι Αγώνες σε Λάρισα και Βόλο.
Ο Ισίδωρος Κούβελος επικοινώνησε με τον ΓΓΑ και στον οποίο είπε ότι θα στείλει επιστολή για συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη ώστε να παρθούν οι εγγυήσεις για να γίνουν οι Αγώνες. Η αγωνία για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 σε Λάρισα και Βόλο συνεχίζεται...
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Από το ΛΑ.Ο.Σ. χθες εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αστέριος Ροντούλης, κ. Παύλος Μαρκάκης και κ. Γιώργος Ανατολάκης, εκφράζουν την έντονη ανησυχία, αλλά και δυσφορία τους, για την τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις στο ζήτημα της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων 2013.
Οι οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι δεδομένες, αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκές άλλοθι για τη μετακίνηση των Αγώνων σε κάποια άλλη μεσογειακή χώρα.
Εάν, ο μη γένοιτο, απομακρυνθούν οι Μεσογειακοί από την Ελλάδα, δεν θα ακυρωθεί μόνο ένας αναπτυξιακός μοχλός για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά οι αρνητικές επιπτώσεις στο κύρος της πατρίδας θα είναι τόσο καταλυτικές, που θα επιβαρυνθεί έτι περαιτέρω η τρωθείσα ήδη αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό.
Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. χρωστά στη Θεσσαλία. Χρωστά την ολοκλήρωση των έργων της μερικής μεταφοράς υδάτων από τον άνω ρου του Αχελώου και χρωστά μια ανεκτή και ελπιδοφόρα διοργάνωση της Μεσογειάδας.
Εάν η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν εξοφλήσει τα δύο αυτά γραμμάτια έναντι των Θεσσαλών, καλά θα κάνει να μην κατεβάσει καν υποψήφιο αιρετό περιφερειάρχη κατά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, αφού το αποτέλεσμα θα είναι προδιαγεγραμμένο.
Η οργή των Θεσσαλών θα εκφραστεί στην κάλπη, συντρίβοντας κάθε αυτοδιοικητικό σύνολο πασοκικής προέλευσης. Αυτό ας το έχει στο μυαλό του ο κ. Γερουλάνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ