ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Εγκαινιάστηκε ο νέος καθολικός ναός της Λάρισας


Με αρχιερατικό συλλείτουργο καθαγίασης εγκαινιάστηκε την Κυριακή το απόγευμα ο νέος ιερός καθολικός ναός της Ιερής Καρδιάς του Χριστού, που απέκτησε η Λάρισα και θα εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες χιλίων περίπου καθολικών της περιοχής, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι αλλοδαποί.
Ο σύγχρονος ναός κτίστηκε στη θέση παλιού ιδιόκτητου κτίσματος της Καθολικής Εκκλησίας, που χρησιμοποιείτο ως ναός, στη οδό Γ. Σεφέρη 149, έχει τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά ιταλικού καθολικού ναού και θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος και στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Το συλλείτουργο καθαγίασης, όλο στην ελληνική γλώσσα, τελέστηκε από τον καθολικό αρχιεπίσκοπο Κέρκυρας, Ζακύνθου- Κεφαλονιάς και τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης σεβασμιότατο Ιωάννη Σπιτέρη, παρουσία του εφημέριου Βόλου- Λάρισας π. Πάολο Περάτσο, του νέου λειτουργού της Καθολικής Εκκλησίας Λάρισας π. Σιμονέλ Μποανκίς και άλλων ιερωμένων. Στην τελετή ευλογήθηκε ο ναός με άγιο μύρο και τέθηκαν στην Αγία Τράπεζα λείψανα αγίων. Στην ομιλία του ο σεβασμιότατος κ. Ιωάννης Σπιτέρης τόνισε ότι η Εκκλησία είναι όλοι οι πιστοί μαζί και τους κάλεσε να τη γεμίσουν και με νέους πιστούς. Ακόμα, αναφέρθηκε και καυτηρίασε την παντελή απουσία εκπροσώπων των αρχών της Λάρισας από την τελετή των εγκαινίων.
Σύμφωνα με στοιχεία από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας το έτος 1882 η Θεσσαλία και οι Βόρειες Σποράδες αποσπάστηκαν από το Βικαριάτο Κωνσταντινουπόλεως και προσαρτήθηκαν στην Αποστολική Επιτροπεία Ελλάδος, που είχε Αποστολικό Δελεγάτο τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Το 1926 ο Πάπας Πίος ΙΑ΄ ίδρυσε το Αποστολικό Βικαριάτο Θεσσαλονίκης, σχεδόν με τα ίδια όρια μέχρι σήμερα, δηλαδή όλη την Ελλάδα από τη Θεσσαλία και πάνω. Αποστολικός τοποτηρητής του Βικαριάτου Θεσσαλονίκης είναι από το 1992 ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς. Σήμερα είναι ο Ιωάννης Σπιτέρης. Η Θεσσαλία απελευθερώθηκε το 1881 από τους Τούρκους και το 1884 αγοράστηκε από Ιταλό ιερέα το οικόπεδο όπου κτίστηκε η εκκλησία, με συμβόλαιο, από τον Τούρκο ιδιοκτήτη. Ο παλιός ναός στη Γ. Σεφέρη λειτουργούσε ως παρεκκλήσι. Ο ναός έχει πρόσοψη ύψους 8,5 μέτρων, διαθέτει όλους τους απαιτούμενους χώρους, γραφείο, αίθουσα συγκεντρώσεων, αποθήκη κ.λ.π. και η ανέγερση άρχισε το έτος 2008. Καθημερινά τα απογεύματα θα τελούνται θείες λειτουργίες και κάθε Κυριακή πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ